Nu kan alle børn lege trygt og miljøvenligt

Nu kan både børn og voksne nyde deres frokostmadder på et svanemærket borde-bænkesæt og lege sammen i en svanemærket sandkasse. Hvis ellers vejret giver lov.

Træproducenten Moelven kan – som den første danske træproducent – sende svanemærkede udendørsmøbler og en sandkasse ud i handlen til både børn og voksne.

Svanemærket er givet til tre forskellige varer: to udendørs borde-bænkesæt – ét til børn og ét til voksne – og en sandkasse. De udendørs træmøbler er særligt populære i offentlige institutioner, og nu får kommunerne altså et miljøvenligt alternativ, når der skal indkøbes borde-bænkesystemer og bygges sandkasser på legepladser i f.eks. skoler og børnehaver.

– Vi er glade for at kunne tilbyde et miljøvenligt alternativ til både privatkunderne ude i trælasterne og byggemarkederne og ikke mindst til de mange offentlige institutioner, der vil købe mest miljøvenligt ind, når der skal udskiftes udendørsmøbler i børnehaven, på skolen eller den lokale legeplads. Med Svanen på vores produkter kan vi offensivt vise, at Moelven producerer udendørs træmøbler med størst mulig omtanke for miljø og sundhed, siger produktchef i Moelven Danmark, Thomas Lindner Nielsen.

Lever op til skrappe miljøkrav
Moelvens sandkasse og borde-bænkesæt lever op til Svanemærkets skrappe krav til miljøvenligt og bæredygtigt træ, såkaldt holdbart træ:
Certificeret træ: Svanen stiller krav om, at træ til svanemærkede udemøbler og legeredskaber skal stamme fra certificeret skov for at forhindre rovdrift og unødig brug af sprøjtemidler.
Kemikalier: Dertil kommer krav til de kemikalier som bl.a. lak, farve og bejdse, der bruges i produktionen. Her er det forbudt at anvende en række miljø- og sundhedsskadelige produkter.
Kvalitet: Det skal dokumenteres, at produkterne er modstandsdygtige over for svampeangreb for at sikre lang holdbarhed og dermed mindre miljøbelastning i et livscyklusperspektiv.
Genbrug: Produkterne skal være konstrueret, så de enkelte dele kan genbruges efter brug.
Fakta: Holdbart træ er et alternativ til trykimprægneret træ og kendetegnes ved at det ikke er tilsat tungmetaller eller biocider, ikke giver problemer som affald, består af træ fra bæredygtig skovdrift, og har en god holdbarhed – f.eks. egenskaber, der sikrer at træet kan modstå svampeangreb.

Flere svanemærkede udendørsmøbler
Miljømærkning Danmark forventer, at Moelvens tre svanemærkede produkter kan øge interessen hos andre producenter til at producere flere miljøvenlige udendørsmøbler og legeredskaber.

– Børnene får nu det første danskproducerede svanemærkede udendørs legeredskab, hvor miljø, sundhed og kvalitet er tænkt ind i samme produkt. Moelven har taget det første skridt og bragt et miljøvenligt alternativ til børn og voksne, og vi håber nu, at flere i branchen vil sætte gang i produktionen af miljørigtige udendørsmøbler og legeredskaber, der lever op til Svanens kriterier, siger konsulent inden for licensområdet udendørsmøbler og -legeredskaber i Miljømærkning Danmark, Heidi Bugge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Amerikanske missiler mod mål i Libyen
Next post Danske F-16 i aktion over Libyen