Raw Food Festival i Danmark

Hvis man har lyst til at lære mere om raw food og prøve det i praksis, er Fresh Food Festival en oplagt og enestående mulighed – en festival med foredrag, ideudveksling og masser af dejlig raw food i naturskønne. Pederstrup Efterskole på Lolland danner rammen om festivalen.

Man kan lære en masse lækre rawfood-retter at kende på festivalen. PR Foto.

Raw Food er ikke længere kun noget for fanatikere og sundhedsfreaks. Medierne har i de senere år i stigende grad taget raw food seriøst, og raw food er udnævnt til den største nye madtrend. Få ved dog, at der er flere måder at spise raw på. Langt de fleste møder primært den rå trend i form af de lækre, men ofte komplicerede retter, der kan nydes på de efterhånden flere rå spisesteder i København.

Eneste rå festival i Danmark
Fresh Food Festival er en årlig begivenhed, som skiller sig ud fra den stigende mængde af raw food-kurser ved at tilbyde både foredrag, fysisk aktivitet og ikke mindst lækker rå mad tilberedt af professionelle raw food-kokke. I modsætning til andre raw food-arrangementer har Fresh Food Festival fokus på en enklere måde at spise raw på, hvor hovedvægten er på frugt og lette grøntsager som salat, agurk og tomat, mens nødder og frø kun indtages i begrænsede mængder og salt og olie undgås. Fresh Food Festival giver mulighed for at prøve denne variant af raw food af i praksis, men der serveres også mere fyldige retter, så ingen behøver at frygte for deres mæthed. Mange deltagere har de seneste år meldt tilbage, at alene maden på Fresh Food Festival er grund nok til at deltage.

Internationalt anerkendte talere
Fresh Food Festival er en sjælden anledning til at møde nogle af de største internationale kapaciteter indenfor raw food og naturlig sundhed. Doug Graham, forfatter til bogen The 80-10-10 Diet og Prof. Rozalind Graham vil begge tale på festivalen og besvare spørgsmål fra deltagerne. Andre talere vil fortælle om blandt andet permakultur og en videnskabelig tilgang til raw food. Tilsammen vil talerne belyse raw food fra mange vinkler og medvirke til at skabe opmærksomhed om, hvordan vi gennem vores kostvalg kan påvirke ikke alene vores egen sundhed, men også jordens. Fx kan man blot ved at udskifte en enkelt bøf med vegetabilske fødevarer begrænse CO2-udledningen og vandforbruget betydeligt.

Åben og varm stemning
Festivalen er international og åben for alle med interesse for sund livsstil og alternativ levevis og det er ikke noget krav, at man lever af raw food. Målet er at inspirere deltagerne til at foretage sunde valg, der bedst hjælper dem i deres liv. Arrangørerne lægger stor vægt på at skabe en imødekommende stemning og skabe rammer, hvor deltagerne kan møde andre, udveksle erfaringer og måske opbygge helt nye venskaber.

Fresh Food Festival har været holdt i Danmark siden 2009 og er allerede kendt som en unik international begivenhed, som tiltrækker mennesker fra mange lande. Bag festivalen står Petr Cech, Laura Sander og Annette Davidsson, som alle har mange års erfaring med raw food.

Festivalen afholdes d. 7. – 10. juli 2011 på Pederstrup Efterskole.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Libyen erklærer våbenhvile
Next post DSB har passagerrekord trods hårdt år