Statsministeren mødes med præsident Obama

USA’s præsident Barack Obama har inviteret statsminister Lars Løkke Rasmussen til møde i Det Hvide Hus på mandag.

Formålet vil være at drøfte det dansk-amerikanske forhold og fælles globale og sikkerhedspolitiske udfordringer, herunder indsatsen i Afghanistan, situationen i Mellemøsten, bekæmpelse af terror samt det økonomiske samarbejde og den grønne dagsorden.

– Det dansk-amerikanske forhold udgør en grundpille i Danmarks udenrigs- og sikkerhedspolitik. Vores samarbejde bygger på et stærkt værdifællesskab. Danmark og USA er nære allierede og har klare fælles interesser i forhold til en række aktuelle udfordringer. Jeg ser et stort potentiale for at udvikle vores samarbejde om Afghanistan, fremme af demokrati og stabilitet i Mellemøsten samt indsatsen for at skabe vækst og beskæftigelse i fremtiden. Det ser jeg frem til at drøfte med præsident Obama, siger Lars Løkke Rasmussen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Børn ramt af tsunamien i Japan
Next post Brand på Oslofærgen opstod i el-bil