TV 2: Tilfredshed med ny aftale

Grafik: Rolf Larsen
TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup, er meget tilfreds med dagens politiske aftale, som afskaffer det omdiskuterede ”TV 2-alene-kort” og sikrer TV 2s hovedkanal et økonomisk bidrag i form af abonnements indtægter fra alle husstande, som ønsker at modtage kanalen.

– En hovedkanal med store public service-forpligtelser kan ikke længere finansieres alene af konjunkturfølsomme reklameindtægter, der i løbet af ét år kan falde med over 300 millioner kroner, som vi oplevede fra 2008 til 2009. Jeg er meget glad for, at der er bred politisk opbakning til en løsning, så TV 2s hovedkanal fortsat kan tilbyde seerne et varieret programudbud i høj kvalitet, siger Merete Eldrup.

Fra etableringen i 1988 og frem til 2004 modtog TV 2s hovedkanal licensmidler i mindre omfang. Licensen til TV 2 stoppede i sommeren 2004, og siden da har kanalen alene været finansieret af reklamer. I januar 2009 blev det besluttet at indføre abonnementsbetaling for at sikre TV 2 en langsigtet, holdbar forretningsmodel.

– Den rene model for betaling for TV 2, som nu er vedtaget, stiller alle husstande lige, og samtidig kan betalingen til TV 2s hovedkanal holdes på et meget beskedent og konkurrencedygtigt niveau. Det er en væsentligt bedre model end ”TV 2-alene-kortet”, som i teorien lød god, men som i praksis ville blive meget dyr og administrativt tung. TV 2 vil arbejde intensivt på at sikre, at flest mulige danskere vælger at tegne TV 2-abonnement fra 2012, siger Merete Eldrup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Nu skal alle betale for TV2
Next post Ny kreativ fotouddannelse i København