500 korsangere synger i Tivoli

Korsangen i Danmark er på fremmarch, og det sætter nu også sit tydelige præg på Kordagen i Tivoli. Mere end 500 korsangere fordelt på 18 kor skal i løbet af lørdag synge for Havens gæster. Der bliver musik for alle, da korene synger alt fra klassisk til ny rytmisk musik.

Kordagen afholdes lørdag den 30. april, og det første kor går på kl. 11:30.

I løbet af de godt fire timer korene optræder på Plænen, kan der høres alt fra klassiske viser til mere moderne rytmer. Gæsterne kan for eksempel høre sange af Abba og Beatles samt jazz- og gospelkor. Korene er godt repræsenteret fra hele landet med deltagere fra blandt andet Helsingør, Nykøbing Falster, Kolding og Holstebro.

Det er tredje år i træk, at Tivoli lægger have til en dag for kormusikken. I år er det endda med mange flere deltagere end de foregående år. De 18 kor får hver 15 minutter til at synge, så der er ikke lang tid til at imponere publikum. Tivolis gæster kan derfor forvente 18 veloplagte kor, lover Bente Hanke, der har stået for planlægningen:

– Alle korene har forberedt sig grundigt, og de vil gøre deres ypperste for at give publikum en god musikalsk oplevelse. Samtidig håber vi, at denne dag kan give endnu flere lysten til at dyrke korsang, siger Bente Hanke.

Korsang på fremmarch
Det er ikke kun i Tivoli, at korsang har vokset sig større. I løbet af de seneste år er der opstået mange nye kor, og der er dermed kommet væsentligt flere korsangere i landet. Og det skyldes ikke kun lysten til at synge, fortæller Bente Hanke.

– Kor er mere end musik og sang. Det handler også om det samvær og fællesskab, du får som medlem af et kor. Glæden stråler ud af sangerne, når det hele går op i en højere enhed.

Program
Kl. 11:30 Vokaliserne – Helsingør
Kl. 11:45 Sonuskoret – Jyllinge
Kl. 12:00 Helsingør Håndværker-Sangforening – Helsingør
Kl. 12.15 VoiceZone – Skovlunde
Kl. 12.30 Tap-koret – København
Kl. 12.45 Nykøbing F. Koret – Nykøbing F.
Kl. 13.00 Københavns Postkor – København
Kl. 13.15 Koriosum, Vesterbro – København
Kl. 13.30 Nørrelandskirkens kor – Holstebro
Kl. 13.45 Ambitus – København
Kl. 14.00 Copenhagen Hot Notes – København
Kl. 14.15 Hillerød Rockkor – Hillerød
Kl. 14.30 Cantus – København
Kl. 14.45 Kolding Bykor – Kolding
Kl. 15.00 Gospel Unusual – Brønshøj
Kl. 15.15 Sangskaderne – Holbæk
Kl. 15.30 Bella Harmoni – København
Kl. 15:45 Unoderne – Valby

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Benzinpriserne eksploderer – slår rekord i dag
Next post Vi passer bedre på hunden end børnene