Aftale mod skatteflugt med Macao

Danmark, Finland, Norge, Sverige, Island og selvstyreområderne Færøerne og Grønland underskrev fredag en informationsudvekslingsaftale med Folkerepublikken Kinas særlige administrative region Macao. Aftalen er en fortsættelse af et omfattende arbejde i regi af Nordisk Ministerråd med henblik på at stoppe international skatteflugt.

Aftalen giver skattemyndighederne adgang til oplysninger om skattepligtiges kapitalplaceringer og indtægter og kan føre til, at aktiver og indkomster, som ikke er angivet i hjemlandet, bliver afsløret.

Projektet har fået meget positiv opmærksomhed i OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) og har bidraget til at styrke Nordens internationale position inden for disse spørgsmål.

Siden forhandlingerne blev indledt i foråret 2007 har de nordiske lande indgået informationsudvekslingsaftaler med Andorra, Anguilla, Antigua og Barbuda, Aruba, Bahamas, Belize, Bermuda, British Virgin Islands, Cayman Islands, Cook Islands, Dominica, Gibraltar, Grenada, Guernsey, Isle of Man, Jersey, Liberia, Marshall Islands, Monaco, Montserrat, De Nederlandska Antiller, Samoa, San Marino, Seychellerne, St. Kitts og Nevis, St. Lucia, Turcs and Caicos Islands, St. Vincent og Grenadinerne samt Vanuatu.

Når de nordiske lande indgår informationsudvekslingsaftaler, skal aftalen godkendes af det pågældende lands parlament. Informationsudvekslingsaftalen indgås af konstitutionelle årsager bilateralt.

Informationsudvekslingsaftalen med Macao blev underskreveti går ved en ceremoni på Danmarks ambassade i Paris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Vi passer bedre på hunden end børnene
Next post 12-årig pige dræbt af træningsmaskine