Cyklen kræver vedligehold for at være i topform

Vinterens sjap, vejsalt og kulde har været hård mod cyklerne, og det kommer bag på nogle forbrugere, hvor meget vedligehold, der skal til for at holde cyklen i topform. Typiske fejl skyldes ofte manglende vedligehold eller forkert brug. Forbrug.dk lancerer derfor et nyt cykel-tema med gode råd om vedligehold af cykler.

Luften er lunere, solen titter frem, og bøgen springer ud. Der er forår i luften, og for mange danskere betyder det, at cyklen skal friskes op efter en lang vinter med sjap, vejsalt og kulde. Kæden er måske rusten, gearet har været frosset fast, og bremsen binder, og det kommer bag på nogle forbrugere, hvor hurtigt sådanne fejl og skader kan opstå – især hvis der er tale om en dyrere cykel.

At holde en cykel i topform kræver nemlig mere, end man umiddelbart regner med. Kæden skal holdes ren og smøres, cyklen skal renses grundigt et par gange om året, og gear, kabler og tandhjul skal jævnligt tjekkes og evt. skiftes.

Mange af de problemer med cykler, forbrugerne klager over til Forbrugerklagenævnet, skyldes ofte manglende vedligehold eller forkert brug, og derfor får de ikke medhold i deres klage.

– Hvis der er tale om en fejl, som har været til stede, da du fik cyklen, så har du selvfølgelig ret til at få fejlen på cyklen udbedret. Men producenten kan ikke gøres ansvarlig for, at en cykel har været udsat for hård behandling, eller at den ikke har været godt nok vedligeholdt. Som forbruger har du også et ansvar, siger Henrik L. Sedenmark, der er jurist hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

For at hjælpe de cyklende forbrugere godt på vej har forbrug.dk netop lanceret et nyt tema om cykler. Her kan forbrugere bl.a. hente gode råd om vedligeholdelse af cykler.

3 gode råd om vedligeholdelse af din cykel
Hold altid kæden ren og smurt. Det kan være mest hensigtsmæssigt at bruge en bestemt olie til henholdsvis sommer- og vinterbrug.

Gå jævnligt bremser, dæk, lås og reflekser efter, så de fungerer bedst muligt og smør bevægelige dele.

Vask cyklen, når du har kørt i sjap, sne, salt og snavs. Det er nemmest, hvis du gør det straks, når du kommer hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Bjørneunger i Zoo
Next post Flere vil have en videregående uddannelse