First Group trækker sig fra bestyrelsen hos DSBFirst

Medejerne af DSBFirst, skotske First Group, har valgt at trække sig fra selskabets pladser i bestyrelserne for DSBFirst Danmark A/S og DSBFirst Aps.

Skotske First Group har allerede meldt ud, at selskabet vil sælge sine aktier i DSBFirst, hvor First Group ejer 30% af aktierne, mens DSB ejer 70%. Nu ønsker selskabet at trække sig fra bestyrelsen i de to selskaber.

Fra First Group har Clive Burrows været næstformand for bestyrelsen i såvel DSBFirst Danmark A/S og DSBFirst Aps. Alan Cockerham har været medlem af bestyrelsen for DSBFirst ApS, mens Henning Palm har været suppleant i begge bestyrelser.

DSBs konstituerede økonomidirektør, Peter Christensen, har overtaget de to poster som næstformand i begge bestyrelser, mens DSB’s chefjurist Kim Munch Lindahl er blevet suppleant i begge bestyrelser.

Posten som formand for begge bestyrelser bestrides fortsat af Klaus Pedersen, konstitueret administrerende direktør i DSB, der betegner beslutningen fra First Group som forventelig, da det skotske selskab i forvejen er ved at trække sig fra deres ejerskab af DSB First ved at udnytte den såkaldte put-option, hvor selskabet kan sælge sine aktier til DSB eller tredjepart.

– Vi vil fortsat have tæt dialog med First Group i de næste uger og måneder for at finde en løsning for DSBFirst og ikke mindst en bedre og mere langtidsholdbar model for Øresundstrafikken, siger Klaus Pedersen.

DSB’s ledelse har i den sidste uges tid været i gang med møder med relevante parter for at finde en ny og bedre model for Øresundstrafikken. Arbejdet skal være overstået snarest muligt og senest efter tre måneder, som det blev besluttet på det ekstraordinære møde i DSB’s bestyrelse den 9. april.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Du kan købe afkom fra kloner i køledisken
Next post 21.300 færre kommunalt ansatte