Påskeferien lokker indbrudstyvene frem

Hjemmet er særligt udsat for indbrud i feriesæsonen, og påsken er ingen undtagelse. Med ca. 50 pct. flere tyverier i påsken er det vigtigt, at huset er ordentligt sikret. Sikkerhedsgodkendte låse er med til at forebygge ubehagelige overraskelser.

Det lykkedes indbrudstyvene at bryde ind i ca. 220 boliger om dagen i gennemsnit i 2010, og i påsken stiger dette tal yderligere. Med en sikker lås kunne tallet være meget lavere.

Brems tyven
Politiet har skærpet indsatsen mod indbrud siden regeringens lancering af indbrudspakken i foråret 2010.

– Der er kommet større fokus på problemet, og folk er blevet mere opmærksomme og bedre til at kontakte politiet, hvis de ser mærkværdige personer snige sig rundt i deres nærområder, forklarer vicepolitiinspektør hos Rigspolitiet, Michael Ask.

Alligevel er det ikke tilstrækkeligt kun at være opmærksom i kampen mod de uvelkomne gæsters indtrængen i vores hjem.

– Selvom det er mit indtryk, at vi er i gang med at knække indbrudskurven, må vi alle gøre en aktiv indsats for at bremse tyvene i deres forsøg på at bryde ind. Det er klart, at jo bedre låse man installerer, jo mindre er risikoen for, at tyven gør sit forsøg på at få adgang til hjemmet, opfordrer Michael Ask.

Gamle låse er nemme at få op
– Det er et generelt problem, at mange boliger er udstyret med forældede låse, der er slidte og derfor er lettere at bryde op. Mange boligejere anvender stadig de gamle femstiftede låse, der kan kendes på nøglen med det runde hoved. Den kender tyven, og han ved, hvordan man skal bryde den op. Man bør udskifte den runde nøgle og sætte en patenteret, sikkerhedsgodkendt lås på døren, siger produktgruppechef hos Ruko, Jens Møller.

Hvis man er i tvivl, om låsen er sikkerhedsgodkendt, kan man kontakte sin lokale låsemed. De fleste giver gratis låsetjek.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Danske F-16 har bombet ammunitionsdepoter syd for Tripoli
Next post Du kan købe afkom fra kloner i køledisken