Prins Joachim hjælper unge eks-kriminelle i job

Flere unge med risiko for en kriminel løbebane og tidligere kriminelle skal have en chance på arbejdsmarkedet. Derfor afholder Lederne sammen med High:Five to konferencer om social ansvarlighed, der sætter fokus på den gode historie, og alle de fordomme der kan være i forhold til at ansætte en eks-kriminel.

På konferencerne i København og Aarhus vil blandt andre Prins Joachim, beskæftigelsesminister Inger Støjberg og administrerende direktør Maarten van Engeland fra ISS komme med sit bud på, hvordan danske virksomheder lever op til deres sociale ansvar.

– Alle mennesker kan på et tidspunkt i livet få brug for en ekstra chance og en hjælpende hånd. Med min protektion ønsker jeg at støtte projekt High:Fives arbejde for de ”unge på kanten”, siger Prins Joachim.

Hos Ledernes formand Svend Askær er der ingen tvivl om, at virksomheder skal tage deres sociale ansvar alvorligt.

– Når medarbejdere skal ansættes, er det ledere, der nikker eller ryster på hovedet. De afgør så at sige folks skæbne. Derfor støtter vi også op om dette arrangement, da det er vigtigt at give unge kriminelle en chance til, og den bedste måde at komme ud af kriminalitet på er ved at få et job. Selvom man er tidligere kriminel, betyder det ikke, at man ikke kan passe et arbejde, siger Svend Askær.

Eventuelle betænkeligheder ved at ansætte tidligere kriminelle er både ubegrundede og forudindtagede, mener Ole Hessel projektchef for High:Five, der matcher virksomheder og marginaliserede unge mellem 15 og 25 år.

– Flere drager den forhastede konklusion, at det kan være bøvlet at ansætte en socialt udsat i forhold til det offentlige papirbøvl, og fordi der nu skal tages særlige hensyn på arbejdspladsen, men kunsten er faktisk ikke at yde særbehandling. Alle erfaringer viser, at virksomheder, som ansætter socialt udsatte, får medarbejdere, der kan væsentlig mere, end de troede, og de er væsentlig mere loyale, siger Ole Hessel.

Konferencerne afholdes i København onsdag den 27. april og i Aarhus torsdag den 28. april.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Ingen sigtelse mod Hizb-ut-Tahrir
Next post Advarsel: Skadelige kosttilskud i omløb