Thorning er kæmpefavorit hos bookmakere

Helle Thorning-Schmidt bliver landets næste statsminister, det vurderer en lang række bookmakere. De største penge tjenes dog på Lars Løkke.

Danmarks næste statsminister har langt hår, går i stilletter og elsker Guccitasker.

Bookmakerne er ikke i tvivl; socialdemokraten Helle Thorning-Schmidt løber med vælgernes gunst og bliver statsminister efter næste valg.

Sætter man 100 kroner på højkant, får man 150 kroner igen på Helle Thorning-Schmidt, men sætter man en hund på Lars Løkke Rasmussen fra Venstre, så får man op til 300 kroner retur, hvis man har gættet rigtigt. Alt efter hvilken bookmaker man benytter.

– Den måde vi sætter vores odds på er en vurdering af både meningsmålinger, og hvad vores kunder sætter deres penge på, forklarer Frederik Skov, der er oddssætter hos Scandicbookmakers.

Dermed er det både det, danskerne svarer i meningsmålinger, men også det, danskerne sætter penge på, som gør, at statsministerchancerne ser ud, som de gør på spillemarkedet.

Frederik Skov og Scandicbookmakers vurderer ud fra deres odds, at Helle Thorning-Schmidt har cirka 67 procents chance for at blive statsminister. Lars Løkke Rasmussen ligger på cirka 42 procents chance.

Men det er faktisk Venstre-formanden, der er de mere risikovillige spilleres favoritvalg.

– Vi har justeret oddset på Lars Løkke, fordi han er et ret populært spil. Der er mange af vores kunder, som tror på, at han fortsætter som statsminister efter valget, siger Frederik Skov. På den måde falder oddset på Lars Løkke Rasmussen, men stiger lidt på Helle Thorning-Schmidt.

Nordicbets kunder er meget sikre på rød sejr – her giver Socialdemokraternes førstekvinde kun 130 kroner igen for en spillet 100-krone – det laveste i gennemgangen.

– Vi kigger på ugebasis på meningsmålinger, men også, hvad vores kunder sætter penge på. Vores kunder er ret sikre på, at Helle Thorning-Schmidt bliver statsminister, siger Frederik Søvang, der er seniorbookmaker med ansvar for det danske marked i Nordicbet.

I snart en evighed har meningsmålingerne peget på rød sejr, men inden man hæver friværdien i parcelhuset og satser på en god gevinst på Helle Thorning-Schmidt, bør man måske lige tænke sig om.

– Helle Thorning-Schmidt er kæmpefavorit. Hun har ført i samtlige meningsmålinger på nær en i år, og i den seneste fører hun også komfortabelt sammen med rød blok. Jeg husker valget i 1998, hvor de borgerlige førte stort i målingerne, men hvor Poul Nyrup Rasmussen kom stærkt igen og vandt, siger Elisabet Svane, der er politisk redaktør på Fyens Stiftstidende.

– Intet er afgjort, før den sidste stemme er talt op, lyder det fra Elisabet Svane.

Så hvorfor ikke bare satse vildt på Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard som kommende statsminister til en udbetaling på 30.000 kroner for 100 kroner satset?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Blodkar afslører nye muligheder for behandling af migræne
Next post Børnevenlige computere på biblioteker skal give it-kompetencer til flere børn