Titanic udstilling i Tivoli åbner på historisk dato

Titanic udstilling i Tivoli åbner på historisk dag. PR Foto/Tivoli

I morgen, søndag den 10. april, åbner udstillingen ”Titanic – The Exhibition” i H.C. Andersen Slottet i Tivoli.

Ustillingen er resultatet af mange års indsamling af billeder, breve, smykker og alverdens andre ting, der har relation til Titanic. På udstillingen kommer gæsterne helt tæt på nogle af de menneskeskæbner, der var ombord på den verdensberømte luksusliner.

Som noget nyt har udstillingen en dansk sektion, der fortæller historien om de danske passagerer. Åbningsdatoen for udstillingen er ganske speciel, da det var den 10. april 1912, at Titanic forlod havnen i Southampton med kurs mod Amerika.

Titanic – The Exhibition” giver et indblik i en række af de mennesker, som var ombord på Titanic, da det berømte skib sank natten mellem 14. og 15. april 1912. Der er mere end 200 originale genstande fra Titanic på udstillingen, der opleves på en helt unik måde, da gæsterne får udleveret en mp3-afspiller, som guider dem gennem udstillingen og fortæller de medrivende historier om passagererne.

Ny dansk sektion åbner
I forbindelse med udstillingen bliver der en sektion, hvor fortællingen om nogle af de 14 danskere, som var ombord, kan ses. Kun to danskere overlevede skibsforliset. Den ene, Jenny Hansen, bosatte sig i Amerika. Den anden var 19-årige Karla Nielsine Christine Andersen fra Fyn, som havde betalt godt syv pund for at krydse Atlanten. Det siges om hende, at hun aldrig senere sov natten mellem den 14. og 15. april. Hun blev oppe og havde den natkjole, hun bar den 14. april 1912, liggende fremme på sofabordet. Siden blev hun i 1980 begravet iført natkjolen. På udstillingen kan de besøgende se billeder af Karla samt høre hende fortælle, da det er lykkedes at få fat i et enestående DR interview med hende, hvor hun beretter om natten, hvor hun, hendes forlovede og drømmen om Amerika gik ned med Titanic.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Advarsel: Skadelige kosttilskud i omløb
Next post Skift til sommertid blev blodigt for grævlinge