Undgå skuffelse med uafhængigt brugtbilstjek

100.000 danskere køber en brugt bil i april og maj. Dog er langt fra alle private købere tilfredse. Mange ender med at hive sælger i retten, men det kan de undgå, hvis de husker at få en brugtbilsvurdering, før de køber.

April og maj er højsæson for køb af brugte biler, og ca. 100.000 danskere ventes at købe en brugt bil i disse dage. Men køber man en brugt bil af en privat sælger, har man ikke reklamationsret. Derfor er det nødvendigt at få en uafhængig vurdering af bilen, så man ikke køber en bil med fejl og mangler. Det fortæller Ret&Råd, der oplever, at mange brugtbilskøb ender i retten, fordi køberne ikke får den bil, de havde regnet med.

Købeloven gælder ikke
– Vi har desværre flere sager, hvor private købere ønsker at anlægge retssag mod private sælgere i forbindelse med brugtbilshandler. De fleste købere er ikke klar over, at de ikke er omfattet af forbrugerbeskyttelsen i købeloven, når sælger er en privatperson. Hvis bilen ikke er kaskoforsikret, er der heller ikke mulighed for at få dækket sine sagsomkostninger via retshjælpsforsikringen, siger Casper Hauberg Grønnegaard, direktør hos Ret&Råd, der som advokater ofte rådgiver en af parterne i konflikter om brugtbilskøb.

Ret&Råd anbefaler altid brugtbilskøbere – uanset om de køber bilen hos private sælgere eller hos en forhandler -, at de får en uafhængig synsvurdering af bilen, inden de finder tegnebogen frem. Ender det med en retssag, kan det medføre omkostninger for flere tusinde kroner.

30.000 kr. i tabte omkostninger
– Taber køberen sin sag i byretten, skal han både dække sine egne og sælgerens omkostninger. Det koster ofte op imod 30.000 kr. Derfor råder vi alle købere til at få foretaget et uvildigt bilsyn, inden de køber bil af en privat sælger. Folk kan ofte spare en masse ved at købe privat, men de er ikke klar over, at de så samtidig mister retten til den almindelige forbrugerbeskyttelse, fortæller Casper Hauberg Grønnegaard.

I modsætning til en bilhandel mellem to private parter, så er købere omfattet af forbrugerbeskyttelsesreglerne og har to års reklamationsret, hvis en brugtvognsforhandler står for salget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Nyt hold overtager Libyen-mission
Next post Danica Sunrise renset for terror-mistanke