’Forbrydelsen’ hædret i London

Forbrydelsen fik her til aften en af de eftertragtede BAFTA-priser i London. Foto: Tine Harden/DR.

DRs dramaserie ‘Forbrydelsen’ har søndag aften fået en af de eftertragtede BAFTA-priser i London. Det skete i kategorien ‘Bedste internationale dramaserie’ og foran blandt andet den populære serie ‘Mad Men’.

BAFTA står for ’The Philips British Academy Television Awards’, og det er her briterne fejrer årets bedste tv-programmer.

Prisen blev overrakt på direkte tv på tv-kanalen BBC One. Det hele foregik i Grosvenor Hourse i London, hvor én af Storbritanniens mest kendte nyhedsværter, Sir Trevor McDonald, var vært for uddelingen af statuetterne.

’The Killing’, som er ’Forbrydelsen’s engelske titel, hentede sejren foran den populære serie ’Mad Men’, ’Boardwalk Empire’ samt den amerikanske komedieserie ’Glee’, som DR HD viser for tiden.

Nærmest kultstatus
Hæderen kommer, efter at ’Forbrydelsen’ nærmest har fået kultstatus i Storbritannien de seneste måneder, hvor mange hundrede tusinde seere har fulgt med i Sarah Lunds opklaring af mordet på Nanna Birk Larsen på tv-kanalen BBC4.

Det var seriens hovedforfatter Søren Sveistrup, den konceptuerende instruktør Birger Larsen, skuespiller Sofie Gråbøl og seriens producent Piv Bernth fra DR Fiktion, der var til stede i London for at modtage prisen.

– Vi er meget stolte over, at ’Forbrydelsen’ har været i konkurrence med så store internationale produktioner og så kunne slå dem på målstregen. Det er en stor hæder til holdet bag serien og til DR, som turde satse på den i sin tid. ’Forbrydelsen’ er en modig og nyskabende serie’, der tager sin tid og fordyber sig, og det er der nu sat pris på. Dejligt! siger producent Piv Bernth.

Chance for endnu en pris
’Forbrydelsen’ var ligeledes nomineret til publikumsprisen – også kaldet en Youtube Audience Award. Den gik til britiske ITV’s reality show ‘The Only Way Is Essex’.

DR bebudede i efteråret, at der også kommer en ’Forbrydelsen 3’, og den skal efter planen sendes i slutningen af 2012.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Smalhals får mange til at droppe udlandet
Next post Fødevarestyrelsen advarer mod spanske agurker