Datatrafik fra mobiltelefoner eksploderer

Danskerne er for alvor begyndt at bruge deres mobiltelefoner til at gå på internettet, viser nye tal fra IT- og Telestyrelsen.

Smartphones har for alvor gjort deres indtog i Danmark, og danskerne anvender i høj grad de nye muligheder, som de avancerede telefoner giver. Således er datatrafikken fra mobiltelefoner vokset 86 pct. fra første til andet halvår 2010. Samtidig er antallet af abonnementer til mobiltelefoner, der har været anvendt til datatrafik, steget med næsten 400.000 på et halvt år til 2,6 mio. abonnementer ved udgangen af 2010.

Mobiltelefonernes datatrafik udgør dog kun 13 % af den samlede mobile datatrafik, mens resten består af data fra mobile bredbåndsabonnementer til computere.

Den større brug af smartphones har givet nyt liv til det mobile IPTV. Mobilt IPTV er muligheden for at se live tv på sin mobiltelefon, og antallet af disse abonnementer er vokset for første gang i halvandet år.

De solgte fastnet bredbåndsforbindelserne bliver fortsat hurtigere. Særligt antallet af abonnementer, der er solgt med markedsførte downloadhastigheder på over 30 Mbit/s, er blevet populære og er på et halvt år mere end fordoblet til over 100.000 abonnementer i slutningen af 2010. De stigende hastigheder betyder, at den mest solgte downloadhastighed ved udgangen af 2010 var på 10 til 30 Mbit/s. Uploadhastighederne stiger også om end ikke i samme grad. Her var den mest solgte hastighed ved slutningen af 2010 på 1 til 2 Mbit/s.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Oslobåden får kasino
Next post Pippi i Tivoli