Fanø gentager kunstsucces

Fanø er en lille ø med store ambitioner, og i kampen om at blive Danmarks bedste kunst-ø gentager vadehavsøen nu sidste års store kunstsucces, Fanø Kunstuger.

Arrangementet strækker sig over hele tre uger og byder på skæve kunstoplevelser i alt fra bunkere til byrådssale. Derudover vil der være mulighed for at besøge øens mange faste gallerier og atelierer, herunder Madsens galleri, hvor musikeren og multikunstneren Johnny Madsen udstiller.

Bare fordi man er en af Danmarks mindste øer, behøver man ikke have beskedne ambitioner. Det ved både fanøboerne og de mange gæster, der sidste år lagde turen forbi den 56 kvadratkilometer store vadehavsø for at deltage i Fanø Kunstuger.

Fanø har en klar ambition om at blive Danmarks førende kunst-ø. Og meget tyder på, at det går den rette vej. Således blev Fanø Kunstuger en stor succes, da arrangementet afholdtes for første gang i 2010. Så stor en succes, at Fanø nu gentager kunstugerne i dagene fra den 20. maj til den 13. juni.

I alt deltager 46 kunstnere, hvis værker udstilles på 18 forskellige steder på øen, fx i byrådssalen på Fanø Rådhus, i golfklubber og flere af øens restauranter. Som noget helt nyt udstilles der også i en gammel bunker fra 2. verdenskrig ved dette års kunstuger. Bunkeren har været dækket af sand siden 1947, men er i anledning af Fanø Kunstuger 2011 blevet gravet frem. Den står nu klar, tilgængelig og fuld af kunst for alle interesserede.

Derudover vil det summe af aktivitet på Fanøs faste atelierer og gallerier, der lukker op for besøgende under kunstugerne. Ét af dem er Madsens Galleri i Nordby, hvor de to musikere og multikunstnere Johnny Madsen og Troels Trier udstiller deres mange anerkendte værker. Det er et gennemgående træk, at de talrige kunstnere, der lever og arbejder på øen, finder inspiration i samspillet med den allestedsnærværende natur og i det særlige Fanø-lys fra både himmel og hav.

”Fanø Kunstuger er en kulturevent, vi er meget stolte af her på øen. Sidste års kunstuger blev en stor succes med sammenlagt 10.000 besøgende til øens mange varierede udstillinger. I år har vi endnu flere udstillere, skæve lokationer og aktiviteter, så vi kan vise vores gæster nye sider af, hvad Fanø kan byde på. I den forbindelse har vi blandt andet fået danmarksmesteren i Poetryslam og en brasiliansk koncert i en bunker på programmet,” fortæller Poul Therkelsen, turistchef på Fanø.

Fanø Kunstuger begynder fredag den 20. maj klokken 14.00 med et åbningsarrangement i ’Den gamle tømmerhandel’ i Nordby. De fortsætter frem til den 13. juni, hvor eventen afsluttes med en stor auktion over de udstillede værker. Udstillingerne er åbne alle ugens dage fra klokken 13.00 til 17.00, og udstillingskataloger sælges hos Fanø Turistbureau og Sønderho Kunstmuseum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Moody´s nedjusterer 6 danske pengeinstitutter
Next post Slægtsanbragte børn har et stærkere netværk