Moody´s nedjusterer 6 danske pengeinstitutter

Moody’s valgte i går at nedjusteret 6 danske pengeinstitutter bl.a. som opfølgning på den undersøgelse de indledte i februar.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen beklager nedsjusteringen:

– Jeg har noteret mig dagens udmelding fra Moody’s. I den forbindelse vil jeg slå fast, at Moody’s i øjeblikket fortager lignende undersøgelser i hele Europa. Det er altid beklageligt med nedjusteringer af danske pengeinstitutter, siger Brian Mikkelsen og fortsætter:

– I Danmark har et bredt politisk flertal vedtaget Bankpakke III, og vi har dermed taget et stort skridt mod at vende tilbage til en situation uden en generel statsgaranti, men hvor bankerne skal stå på egne ben uden økonomisk hjælp fra staten. Det kræver også, at banksektoren polstrer sig hertil.

– Det er en prioriteret sag for regeringen at få fælles europæiske regler for håndtering af nødlidende pengeinstitutter. Vi afventer i øjeblikket et direktivforslag fra EU-Kommissionen, der kommer senest til september. Vi følger nøje udviklingen på de finansielle markeder, og er hele tiden opmærksomme på den finansielle stabilitet, slutter Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Danske soldater dræber fire pirater
Next post Fanø gentager kunstsucces