Nu må du gemme feriedagene til næste år

Lovændring giver dig ret til at knokle igennem i år og udskyde drømmerejsen.

Fra i dag får alle lønmodtagere ret til at overføre ubrugte feriedage til næste ferieår. Kun overenskomsten kan spolere drømmerejsen.

Det er slut med at skulle skynde sig at “brænde” de sidste feriedage af, når ferieåret går på hæld frem til 1. maj.

I stedet kan danske lønmodtagere trygt sætte sig ned med familien og planlægge turen tværs over USA til næste år eller rundrejsen i Sydøstasien.

Forleden gav Folketinget med en lovændring nemlig grønt lys til, at danskerne kan gemme deres ferie til kommende ferieår.

Lovændringen vil være en fordel for mange lønmodtagere, vurderer advokat Peter Nisbeth fra arbejdsretsafdelingen i LO.

– Tidligere skulle det have været aftalt i overenskomsten, at man kunne overføre feriedage. Nu bliver det sådan, at man kan overføre ferien med mindre, der er aftalt noget i overenskomsten, der forhindrer det. Og de lønmodtagere, der ikke har overenskomst, får også den samme ret, siger han til Newspaq.

Hos Dansk Arbejdsgiverforening er der dog ikke sure miner over den ændrede ferielov. Den øgede fleksibilitet gavner også arbejdsgiverne, lyder det fra ansættelsesretschef Flemming Dreesen.

– Folks behov er jo forskellige. Nogle har brug for fire uges ferie og for at opspare ferie til næste år. Og andre har brug for fem ugers hvile. Vi går mod et mere fleksibelt arbejdsmarked, og der må arbejdsgiverne også vænne sig til, at folks behov slår igennem i den måde, man arbejder på, siger han.

Da ferieåret går fra maj til maj træder de nye regler i kraft i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Bilejerne mere tilfredse med deres biler
Next post Osama Bin Laden dræbt