Kan din bil få hjælp på ferien?

Når telefonen ringer hos SOS Internationals alarmcentral, handler det i fire ud af fem tilfælde om mekaniske problemer og motorskader. Her får havarerede bilister hjælp via Rødt Kort-ordningen. Uheldsramte bilister med en kaskoforsikring får hjælp – uden en kaskoforsikring må du klare dig selv.

Sidste år gjorde knap 13.500 danskere brug af Rødt Kort-ordningen og ringede til SOS International på deres bilferie for at få hjælp. Og for flere end 11.200 – svarende til 83 pct. af opkaldene – handlede opkaldet om en mekanisk skade.

Derfor er det altid en god idé at sørge for, at alt fra oliestand til dæktryk er tjekket efter, inden bilen pakkes, og familien drager af sted.

– Skulle uheldet alligevel ramme dig, så er hjælpen ikke langt væk. Er din bil kaskoforsikret, så har du mulighed for at få assistance i udlandet via Rødt Kort-ordningen, som administreres af SOS International. De kan hjælpe dig med vejhjælp på stedet, hjælp til bugsering til nærmeste værksted, hjælp til at komme videre med en lejebil og meget andet, siger Riccardo Krogh Pescatori, konsulent i Forsikringsoplysningen.

Har du ikke en kaskoforsikring til din bil, er du helt anderledes stillet:

– Hvis du har fravalgt kaskoforsikringen og kun har din bil ansvarsforsikret, så skal du være opmærksom på, at du også har fravalgt Rødt Kort-ordningen. I stedet bør du som minimum købe et abonnement, der sikrer dig vejhjælp i udlandet, siger Riccardo Krogh Pescatori.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Svindleren er oftest finansmand
Next post Mange unge har klamydia uden at vide det