SKAT kontrollerer på Roskilde Festival

Når Roskilde Festivalen åbner portene til årets musikfest, har SKAT allerede været i gang et stykke tid med at tjekke, om boder og restauranter følger reglerne.

I dagene op til festivalens start er SKAT på gaderne i Roskilde og omegn for at kontrollere om boder og restauranter overholder SKATs regler.

– Vi er faste gæster på Roskilde Festivalen. Vi har været med i mange år, og vi kan se en positiv udvikling, når det gælder om at overholde SKATs regler, fortæller specialkonsulent i SKAT Allan Kok, der fortsætter:

– Mange boder kommer igen hvert år og ved, at vi er her. De fleste er faktisk glade for vores kontrol, så de ikke bliver udkonkurreret af de brodne kar.

Når SKAT tjekker boder og restauranter både i byen og på festivalpladsen kigger medarbejderne efter om virksomheden og de ansatte er registreret, hvordan omsætningen registreres, om der er pant på drikkevarer og om der er kopivarer til salg i boderne.

– Men selvom vi kan se, at mange virksomheder efterhånden har lært at følge reglerne, så kommer der jo nye virksomheder til hvert år. Dem tager vi lige en snak med, så vi kan sikre os, at de gør som de skal, siger Allan Kok.

På og omkring festivalen kommer flere hundrede boder, som sælger alt mellem himmel og jord. De kommer fra alle verdenshjørner, og taler alle mulige sprog. SKATs medarbejdere har efterhånden et sikkert øje for, hvilke boder og restauranter som skal kigges ekstra grundigt efter.

– Vi ser altid frem til at komme på Roskilde Festival, selvom vi sjældent har mulighed for at se og høre, hvad der foregår på scenerne. Vi har nok at gøre med at tale med gæster, ansatte og virksomheder, forklarer Allan Kok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Teleselskaber går sammen om digital tegnebog
Next post Naturprojekter har givet flere fisk i danske vandløb