Arbejdsgiverne bruger ikke lediges cv på nettet

80 procent af HK’s ledige medlemmer har aldrig prøvet at få henvendelse om job via det cv, som de skal vedligeholde på jobnet. Cv’erne er nytteløse og fører ikke til job, drop dem, opfordrer HK’s formand Kim Simonsen.

Ledige kan miste deres dagpenge, hvis de ikke opdaterer deres cv på jobnet. Men de lediges cv’er fører kun sjældent til henvendelser om konkrete job fra arbejdsgivere. Og for langt de fleste ledige HK-medlemmer sker det aldrig.

Det viser en undersøgelse, som Nyhedsmagasinet HK og HK’s afdeling for arbejdsliv og analyse netop har udført blandt HK’s ledige medlemmer.

Næsten 80 procent af HK’s ledige svarer i undersøgelsen, at de aldrig har fået henvendelse om job fra arbejdsgivere som følge af cv’et på jobnet. Hver femte har dog prøvet det én gang. Bare 3,3 procent har prøvet det flere gange.

HK’s formand Kim Simonsen opfordrer regeringen og beskæftigelsesministeren til helt at droppe cv’erne på nettet.

– De er jo nytteløse. Alle ved, at det ikke er den vej, man får job. Så drop den intense fokus på cv’erne og brug i stedet krudtet på at give en kvalificeret vejledning og rådgivning til vores ledige. HK’s a-kasse og jobcentrene kunne bruge tiden meget bedre på at skaffe job til vores ledige medlemmer, hvis de slap for det bureaukratiske tidsspilde med kontrol af CV’erne. Det er administration for administrationens egen skyld, siger han.

Har du oplevet at få henvendelser om job fra arbejdsgivere som følge af dit cv på jobnet?
Ja, flere gange : 3,3 %
Ja, en enkelt gang : 16,7 %
Nej, aldrig : 79, 2%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Gode grin i i Tivolis Glassal
Next post Motorcykelister i asfalten i august