Dansk soldat dræbt i Afghanistan

En dansk soldat blev hertil morgen dræbt af en eksplosion under løsning af en operativ opgave vest for Patrol base Line. Soldatens pårørende er underrettet.

Her til morgen, lokal tid, blev en dansk soldat dræbt, da han var på en afsiddet patrulje i området vest for Patrol Base Line. Den dræbte soldat kom fra Charlie-kompagniet, der er udsendt af Jydske Dragonregiment i Holstebro.

Kammerater og sanitetsfolk ydede hurtig førstehjælp på stedet, før soldaten blev evakueret med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion, men hans liv stod ikke til at redde.

– Mine tanker går til de pårørende, og vi vil gøre, hvad vi kan for at støtte og hjælpe dem. Vi vil også gøre, hvad vi kan, for at støtte den dræbte soldats kammerater og kolleger, som trods tabet fortsætter med at løse deres opgave, siger stabschefen for Hærens Operative Kommando Brigadegeneral Peter H. Lund

– Mine tanker går til soldatens familie, venner og kammerater, som må leve med smerten.Vi er alle meget berørte over at have mistet en god kollega, og det er i en sådan svær tid, at det er vigtigt med et godt kammeratskab. Og det har vi. Men det kan ikke fjerne sorgen over det hændte, siger chefen for Danske Kampgruppe oberst Jens Riis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Nyt kraftigt jordskælv i Japan
Next post ”Børneopsparing” var køb af andele i et investeringsselskab