Danskerne køber et rekordstort antal brugtbiler

Over en kvart million brugtbilhandler i første halvår af 2011.

Landets bilforhandlere har grund til at smile på trods af det lunefulde sommervejr. De sælger både mange nye biler og rigtig mange brugtbiler. I årets første seks måneder er der omsat 252.281 brugte biler i Danmark. Dermed ser det ud til, at brugtbilhandlen kommer på niveau med rekordåret 2006, hvor der blev handlet 506.000 brugte biler. I forhold til 2010 er antallet af brugtbilhandler i 2011 steget med 5,4 procent.

– Der er flere årsager til den store omsætning på brugtbilmarkedet. For det første sender det høje nybilsalg en stor mængde byttebiler ud på markedet. Dernæst holdt forbrugerne igen med at handle bil i hele 2009 og starten af 2010, men det efterslæb er de for alvor ved at indhente nu, siger Morten Heuing, administrerende direktør for BilBasen.

VW på en suveræn førsteplads
VW har gennem de seneste år været det mest populære mærke på brugtbilmarkedet, og det er fortsat det tyske mærke, der er det mest omsatte på brugtbilmarkedet i Danmark. VW’s markedsandel er på 12,9 procent. I alt blev der handlet 32.628 brugte VW-modeller i årets første seks måneder. på andenpladsen kommer Peugeot med 10,0 procent efterfulgt af Ford med 9,1 procent.

Stignede omsætning, faldende priser
Normalt følger der stigende priser med en forøget omsætning, men i de seneste tre måneder har BilBasen registreret faldende udsalgspriser på de brugte biler. De gennemsnitlige udsalgspriser er faldet med 3,1 procent i første halvdel af 2011.
– Det skyldes, at priserne på de brugte biler er presset af et stort udbud på brugtbilmarkedet, og dernæst er priserne faldet på de nye biler. Det er velkendt, at der især på de større nybiler er givet rabatter, mens der er voldsom priskonkurrence på de mindre nye biler, og samlet presser det priserne på de brugte, forklarer Morten Heuing.

BilBasens administrerende direktør forventer, at der bliver solgt over 170.000 nye biler og tæt på 510.000 brugte biler i hele 2011. Dermed ser det ud til, at året bliver salgsrekordernes år i bilbranchen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Sådan er du stillet, hvis fejlen dukker op igen
Next post Gode grin i i Tivolis Glassal