Piratjager er hjemme igen

Det danske krigskib Esben Snare er nu vendt hjem til Danmark. Arkivfoto: Søværnet.
Det er næsten et år siden, at Esbern Snare satte kursen mod NATOs antipiraterioperation Ocean Shield i Det Indiske Ocean.

Dengang var det planen, at skibet skulle vende hjem igen efter seks måneder. Gentagende forlængelser af den danske indsats i Operation Ocean Shield har siden forlænget operationen frem til juni 2011.

Siden slutningen af januar har Esbern Snare været involveret i flere større hændelser, hvoraf de tre er foregået under ildkamp. Som et resultat har Esbern Snare blandt andet destrueret otte piratskibe og reddet 36 gidsler.

Indsatsen i Operation Ocean Shield endte desuden med overdragelse af 24 formodede pirater til Kenya, som nu er anklaget for pirateri.

Fregatbesætning sejlede skibet hjem
I den cypriotiske havneby Limassol blev skibets besætning afløst og fløjet hjem til Danmark. Det var derfor besætningen fra fregatten Iver Huitfeldt, der sejlede Esbern Snare hjemover.

Sejladsen hjem fra Cypern er af fregatbesætningen blevet brugt til træning i ABSALON-klassen. Det forventes, at Danmark igen til efteråret skal bidrage med krigsskibet Absalon i Operation Ocean Shield med bl.a. fregatbesætningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Virksomheder slipper for forhadt affaldsgebyr
Next post Jesus flytter i Tivoli