Dyrenes Beskyttelse ønsker lovændring, der kan redde dyr fra aflivning

Fire sunde og raske heste skal på mandag aflives, fordi paragrafferne ikke skelner mellem et konfiskeret tv og en konfiskeret hest. Meningsløst, mener Dyrenes Beskyttelse, der derfor håber på en lovændring

For godt et år siden konfiskerede politiet fire heste, da deres ejer vandrøgtede dem. Siden er hestene blevet placeret på en hestepension, hvor de i dag trives og er sunde og raske. Alligevel skal hestene på mandag aflives, da det er proceduren for alt, hvad politiet konfiskerer.

– Det virker helt meningsløst, at de fire heste, der nu er raske og sunde, skal aflives. I et år er hestene blevet passet og plejet for så at aflive dem. Det giver ingen mening, siger dyrlæge og dyreværnsinspektør i Dyrenes Beskyttelse, Lotte Brink, der ikke er i tvivl om, hvad konsekvensen af denne sag må være.

– Der bør i lovgivningen være mulighed for at skelne mellem et beslaglagt tv og en beslaglagt hest. Hvis ikke, så bør loven ændres, så vi ikke igen havner i en situation som denne, hvor raske og sunde dyr aflives, udelukkende på grund af paragraffer, der er tiltænkt, at det ikke skal være muligt at tjene på eksempelvis tyvekoster, siger Lotte Brink.

Dyrenes Beskyttelse håber derfor på, at Folketinget vil ændre loven, så dyr fremover ikke skal aflives på grund af paragraffer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Stort frafald på erhvervsuddannelse
Next post Se hvem der fik årets tv-priser