Se hvem der fik årets tv-priser

Fredag aften blev der uddelt priser ved afslutningen af to dages TV-festival i København.

TV2 kanaler fik flest tv-priser, mens DR kom på en sikkert anden plads. TV 3 måtte nøjes med en enkelt pris, ved uddelingen i Tivoli Congress Hall.

DRs dramaserie ’Borgen’ blev – sammen med TV 2-dokumentarfilmen ’Armadillo’ – aftenens topscorere med tre priser hver. ’Borgen’ hentede prisen for at være ’Bedste tv-drama’, mens Sidse Babett Knudsen modtog prisen for at være bedste kvindelige tv-skuespiller. Hun får den for rollen som statsminister Birgitte Nyborg i dramaserien, der snart er tilbage på DR1. Endelig blev Lars Therkelsen fra ’Borgen’ også årets bedste klipper inden for tv-drama og comedy-genren.

’Armadillo’, som Janus Metz står bag, fik priserne for at være ’Bedste dokumentar’, ligesom ’Armadillo’s Lars Skree og Per K. Kirkegaard kunne rejse hjem med priserne for henholdsvis bedste foto og bedste klip.

DR klarede sig godt på værtsfronten
På værtsfronten klarede DR sig godt – idet to af de tre priser på den front gik til DR Byen. Ane Cortzen fra programserien ’TV!TV!TV!’ på DR2 blev ’Årets Værtstalent’, mens Puk Elgaard tog prisen som ’Bedste kvindelige tv-vært’.

Ikke færre end 10 fagjuryer har afgjort, hvem der skulle have årets priser, og så har seerne – meget lidt overraskende – stået for at udpege modtageren af Seerprisen. Det var de to tidligere radiomakkere fra ’De Sorte Spejdere’ på P3, Anders Breinholt og Anders Lund Madsen, der førte de mange fremmødte tv-folk gennem de mange prisuddelinger. Og helt ekstraordinært var de to også i indbyrdes kamp, da de begge var nomineret i kategorien ’Bedste mandlige tv-vært’. Her måtte de dog se sig overhalet af TV 2’s Bubber med det mere borgerlige navn Niels Christian Meyer.

Seerne pjattede med Gintberg
Seerprisen gik i år til ’Gintberg på kanten’ på DR1, hvor Jan Gintberg besøgte det såkaldte ”Udkantsdanmark” og nærstuderede, om det også ser så skidt ud, som det af og til kommer til at lyde. Det gør han igen fra den 1. september på kanalen, og det bliver altså nu med ordet ”prisvindende” på visitkortet, han kan byde velkommen.

DR fik også priserne for ’Bedste Aktualitetsprogram’ for ’Debatten’ på DR2 med Clement Kjersgaard som vært, og ’Nørd: På eventyr i Papua’ fra DR1 blev ’Bedste Børneprogram’.

Mads Brügger og Mikael Bertelsens serie om ’Læsegruppen Sundholm’ fra DR2 blev kåret som ’Årets Nyskabelse’, mens årets ’Dansk Melodi Grand Prix’ blev ’Bedste Tv-event’.

Endelig var der også rig mulighed for ”Søde Poul ”og ”Søde Fritz” fra ’Rytteriet’ på DR2 til at skåle i Dubonnet eller helt andre våde varer. ’Rytteriet’ blev nemlig kåret som ’Bedste tv-satire eller comedy’.

Årets Otto til Mogens Vemmer
Hvert år bliver ved uddelingen bliver æresprisen ’Årets Otto’ givet til en person, der gennem en længere karriere i tv-branchen har udmærket.

Her gik prisen i år til DRs B&U-chef gennem 32 år, Mogens Vemmer, som blandt andet er manden bag klassikere som Poul og Nulle, Bamse og Kylling og Kaj og Andrea.

– Mogens Vemmer har med DRs Børne- og Ungdomsafdeling skabt det fundament, som dansk børne-tv er spiret og vokset af. Takket være Mogens blev tv for børn ikke bare kedeligt og belærende, men et sprudlende rum, og måske tv-branchens mest kreative og frie legeplads. Takket være hans 32-årige indsats står dansk børne-tv stadig stærkt, og vi takker ham for at have givet os alle en dejlig, sjov og udfordrende tv-barndom, hed det blandt andet i motiveringstalen, hvor Mogens Vemmer også blev kaldt ”fader til den børne-tv-kultur, vi alle sammen er vokset op med.”

Tv-Prisen bliver arrangeret af Producentforeningen i samarbejde med TV 2, DR, TV3 og SBS TV. Sidste år blev der uddelt 28 tv-priser, og da fik DR de 13 af dem.

FAKTA
De fik Tv-Prisen 2011

Seerprisen: ’Gintberg på kanten’, DR1
Årets Nyskabelse: ’Læsegruppen Sundholm’ , DR2
Bedste Dokumentar: ’Armadillo’, Fridthjof Film for TV2
Bedste Faktaserie: ’Operation X’, Monday for TV2
Bedste Nyhedshistorie: ’Svindel i hjemmeplejen’, TV 2
Bedste Nyhedsevent/Livedækning: Anholdelse af Lors Dukaev, TV2 News
Bedste Aktualitetsprogram: ’Debatten’, DR2
Bedste Sportsprogram: ’VM-finale i herrehåndbold’ – TV 2
Bedste Livsstilsprogram: ’Med kniven for struben’, Strix Television for TV3
Bedste Børneprogram: ’Nørd: På eventyr i Papua’, DR1
Bedste Realityserie: ’BS og Basserne’, Gong for TV 2
Bedste Tv-underholdning: ’Dagens Mand’, Blu for TV 2
Bedste Tv-satire eller comedy: ’Rytteriet’, DR2
Bedste Tv-drama: ’Borgen’, DR1
Bedste Tv-event: ’Dansk Melodi Grand Prix 2011’, DR1
Bedste Kvindelige Tv-skuespiller: Sidse Babett Knudsen (’Borgen’, DR1)
Bedste Mandlige Tv-skuespiller: Andreas Bo Pedersen (’Live fra Bremen’, TV 2)
Bedste Kvindelige Tv-vært: Puk Elgård (’Aftenshowet, DR1)
Bedste Mandlige Tv-vært: Bubber (’Danmark ifølge Bubber’, TV2)
Bedste TV-trailer: ’Pumpet påske på Zulu’, TV2 Zulu)
Bedste Foto: Lars Skree (’Armadillo’, TV2)
Bedste Klip: Per K. Kirkegaard (’Armadillo’, TV2)
Bedste Foto/TV-drama og comedy: Eric Kress (’Den som dræber’, TV 2)
Bedste Klip/TV-drama og comedy: Lars Therkelsen (’Borgen’, DR1)
Årets Værtstalent: Ane Cortzen (’TV!TV!TV!’, DR2)
Årets Otto – hæderprisen i den danske tv-branchen: Mogens Vemmer, DRs B&U-chef gennem 32 år

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Dyrenes Beskyttelse ønsker lovændring, der kan redde dyr fra aflivning
Next post Klassiske biler forskelsbehandles