EU-undersøgelse af billetudbyderes hjemmesider

På baggrund af en EU-koordineret undersøgelse af udvalgte billetudbyderes hjemmesider er forhold omkring kontaktoplysninger, oplysninger om den samlede pris og fastsatte reklamationsfrister nu bragt i orden.

Forbrugerombudsmanden har på initiativ fra EU-kommissionen og som led i sit europæiske håndhævelsessamarbejde sammen med myndighederne i de øvrige EU-medlemslande i første halvår af 2010 deltaget i en koordineret undersøgelse af række billetudbyderes hjemmesider.

Hjemmesiderne, der indgik i undersøgelsen, blev tjekket for:

• Kontaktoplysninger om forhandleren
• Oplysninger om tilbud, herunder om den samlede pris er oplyst og om der er en beskrivelse af produktets væsentligste egenskaber
• Urimelige kontraktvilkår

Forbrugerombudsmanden undersøgte 9 hjemmesider, der rettede sig mod danske forbrugere, og kunne i den forbindelse konstatere fire tilfælde af utilstrækkelige oplysninger om den samlede pris, to tilfælde hvor udbyderen havde fastsat en for kort reklamationsfrist og et tilfælde af utilstrækkelige kontaktoplysninger.

Forbrugerombudsmanden rettede herefter henvendelse til de berørte virksomheder og gjorde opmærksom på overtrædelserne.

-Jeg har haft en god og konstruktiv dialog med de berørte virksomheder, og jeg kan med tilfredshed konstatere, at samtlige virksomheder har ændret deres hjemmeside og vilkår i overensstemmelse med mine anvisninger”, udtaler forbrugerombudsmand Henrik Øe.
Forbrugerombudsmandens tilsynssamarbejde i EU

CPC er et samarbejde inden for EU mellem de nationale myndigheder, der har ansvaret for at håndhæve EU’s forbrugerbeskyttelseslovgivning.

Samarbejdet er baseret på en EU-forordning og har eksisteret siden slutningen af 2006.

Som led i dette samarbejde udfører de myndigheder, der er omfattet af forordningen med jævne mellemrum undersøgelser, der også kaldes for ”sweeps”. En sweep er en afgrænset undersøgelse, hvor en række myndigheder inden for et konkret område og med et fælles tema i en given periode alle målrettet gennemsøger internettet for hjemmesider med indhold i strid med de regler, der gælder på tværs af EU.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Henrik Sass Larsen bliver ikke minister
Next post Advarer mod farlige sex-piller