Københavnere er til benzin – jyder til diesel

Mens dieselbiler i flere år har været de mest ombejlede i Jylland og på Fyn, så er københavnerne fortsat mest interesserede i de benzindrevne biler. Det viser en ny undersøgelse af brugtbilmarkedet, som BilBasen og Spar Nord har lavet.

Østdanmark og særligt københavnerne er fortsat mest interesserede i benzinbiler, når de søger efter brugt bil på internettet. Modsat forholder det sig i Vestdanmark, hvor interessen for brugte dieselbiler i flere år har trumfet interessen for benzinbiler. Det viser en ny undersøgelse baseret på mere end 1,2 millioner brugtbilsøgninger fra 2006 og frem til i dag, som BilBasen og Spar Nord står bag.

Ifølge undersøgelsen søger københavnerne i 45 procent af tilfældene efter dieselbiler. Omvendt forholder det sig for jyder og fynboer, hvor søgninger efter dieselbiler tegner sig for hele 56 procent.

Danskerne er rationelle
Administrerende direktør for BilBasen og DBA Biler Morten Heuing tager undersøgelsen som et udtryk for, at danskerne forholder sig rationelt til deres bilvalg:

– Jo flere kilometer man kører, jo mere giver det mening at køre i en dieselbil. Og eftersom jyderne generelt kører mere end københavnerne, giver det god mening, at interessen for dieselbiler er størst i det vestlige Danmark, siger Morten Heuing.

I Spar Nord peger cheføkonom Jens Nyholm på, at bilen er en tung post på de fleste husholdningsbudgetter, og stigende brændstofpriser har gjort det til en dyr fornøjelse at køre mange kilometer i en uøkonomisk bil.

– Brændstof er en af de varer, hvor prisen er steget mest de seneste år, og det er generelt med til at skubbe danskerne i retning af dieselbilerne, fordi de bruger mindre brændstof, og fordi dieselbrændstof som regel er billigere end benzin, siger Jens Nyholm.

Danskernes præferencer på brugtbilmarkedet tippede i 2009 til dieselbilernes fordel, idet 51 procent af danskernes bilsøgninger var efter dieselbiler. Siden er det tal vokset til 54 procent, viser undersøgelsen fra BilBasen og Spar Nord.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Interpol har udstedt arrestordre på Muammar Gadaffi
Next post Politianmeldelse fra Skatteministeriet