Forsvarsministeren besøgte F-16 holdet på Sicilien

Forsvarsminister Nick Hækkerup fik mulighed for at sidde i et F16 fly. Foto: Morten Wulff/Forsvaret.dk

Den nye forsvarsminister Nick Hækkerup var i denne uge på besøg ved det danske F-16 bidrag på Naval Air Station Sigonella. Det er ministerens første besøg ved en international operation.

Forsvarsministeren talte under besøget til de danske soldater og takekde dem for deres indsats i Libyen i det der kaldes ‘Operation Unified Protector’.

– I gør en verden til forskel for almindelige mennesker, der bør have samme ret til frihed og folkestyre, som vi har hjemme i Danmark, sagde ministeren og fortsatte;

– Jeres mission er at beskytte familier. Folk, der går på arbejde. Pensionister. Skolebørn. Fædre, døtre, sønner, mødre. Almindelige mennesker som os selv.

Til sidst i talen slog ministeren det fast at “meget tyder på, at vi nærmer os afslutningen for vores mission i Libyen. Men vi bliver her til opgaven er løst!”

Herefter blev ministeren vist rundt i området og fik briefinger om de operationelle faktorer, som har indflydelse på løsningen af opgaven over Libyen.

Ministeren fik mulighed for at se de forskellige våben, som anvendes i missionen og han fik han en kort introduktion til jagerpilotens hjelm, ligesom han også fik mulighed for at sidde i en F-16.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Så er det julekalendertid igen
Next post Ny test: Du bliver snydt af taxachaufføren