Helle har været hos Dronningen

Tre minutter – så kort tid tog det Helle Thorning-Schmidt at fortælle Dronningen, at hun nu er klar til at danne regering.

Klokken 16.30 ankom den socialdemokratiske leder til Amalienborg, for at fortælle Dronningen, at hendes opgave som kongelig undersøger, nu er afsluttet og at hun vil danne regering.

I 16 dage har socialdemokraterne, de radikale og SF forhandlet om regeringsgrundlaget. Det har været 16 dramatiske dage, hvor bl.a. top-socialdemokraten Henrik Sass Larsen måtte se sin drøm om at blive minister forsvinde og hvor SF’s Villy Søvdal måtte indse, at den radikale leder Marianne Vestager nok sad med de bedste kort på hånden ved forhandlingerne.

Regeringsgrundlaget bliver først fremlagt i morgen, men allerede nu står det klart, at både SF’erne og socialdemokraterne har måttet give sig på en lang række punkter, som de ellers stod fast på under valgkampen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Falck rykker ud i Tyskland
Next post Vi skal stemme om EU-forbehold