Ny dekan på Københavns Universitet

Niels Elers Koch bliver konstitueret som dekan for Det Biovidenskabelige Fakultet. Vagtskiftet sker, fordi dekan Per Holten-Andersen netop er blevet udnævnt som rektor for CBS, Handelshøjskolen i København. Ansættelsen af Niels Elers Koch løber fra 1. januar 2012 og et år frem.

Dekan på LIFE – Det Biovidenskabelige Fakultet Per Holten-Andersen skal fra årsskiftet stå i spidsen for CBS. Per Holten-Andersen har siden 2002 været rektor for Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole og fra 2007 dekan for Det Biovidenskabelige Fakultet. Det er derfor en erfaren- og vellidt leder, som Københavns Universitet giver videre til CBS.

– Per Holten-Andersen har gjort en stor indsats for Københavns Universitet i de fem år, han har været her. Han har blandt andet været med til at styrke internationaliseringen, erhvervsorienteringen og det gode studiemiljø på universitetet. Fokusområder, som jeg er sikker på, at CBS vil få glæde af i fremtiden. Per viste blandt andet sine stærke lederevner i forbindelse med fusionerne i 2007 mellem det tidligere KVL, Danmarks Farmaceutiske Universitet og Københavns Universitet, siger rektor Ralf Hemmingsen.

Per Holten-Andersen fortsætter som dekan på Det Biovidenskabelige Fakultet, indtil han starter i sin nye stilling d. 1. januar. Jobskiftet har ingen konsekvenser for de organisationsforandringer, dr, der i øjeblikket er i gang på fire af Københavns Universitets fakulteter.

Fra skov til skrivebord
Samtidig bliver centerdirektør, adj. professor Niels Elers Koch fra årsskiftet konstitueret som dekan for Det Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Niels Elers Koch kommer fra en stilling som centerdirektør for Skov & Landskab på Københavns Universitet. Han har en doktorgrad i jordbrugsvidenskab, to æresdoktorgrader fra udenlandske universiteter og er præsident for den internationale videnskabelige forening for forskning i skov og landskab, IUFRO.

– Niels Elers Koch har mange års erfaring som leder og har blandt andet stået i spidsen for organiseringen af den store videnskabelige klimakonference, som Københavns Universitet afholdt i 2009. Han har også ydet en stor indsat for at skabe et godt studie- og forskningsmiljø på sit eget institut. Det ser vi frem til at drage endnu større nytte af, siger rektor Ralf Hemmingsen.

Niels Elers Koch er konstitueret af rektor for perioden fra 1. januar til 31. december 2012, da bestyrelsen for Københavns Universitet har indledt en proces som kan føre til, at Det Biovidenskabelige Fakultet og Det Naturvidenskabelige Fakultet bliver lagt sammen. Elers Koch skal således indgå i en eventuel overgangsledelse i 2012.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Boligejere risikerer bøde
Next post Husk (bag)lygterne i den mørke tid