15 mia. kr. til renovering af almene boliger

Regeringen vil fremrykke renoveringen af de almene boliger for 5,5 mia. kr. Over de næste tre år bruges samlet set mere end 15 mia. kr. på renoveringsinitiativer. Det vil give et kraftigt skub til den danske økonomi og beskæftigelse. Det fremgår af regeringens finanslovsforslag, som præsenteres i dag.

Regeringen anslår, at fremrykningen af renoveringen vil skabe mere end 5.000 job i den private sektor.

Udover at få flere i beskæftigelse vil initiativerne også føre til et markant løft af udsatte boligområder mange steder i landet. Det anslås, at fremrykningen vil række til at renovere op imod 30.000 boliger.

– Jeg er utrolig glad for, at vi nu for alvor kan tage fat på at renovere de almene boliger. For 10 år med en borgerlig regering har slidt på boligområderne, siger Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter.

– Renoveringen vil skabe bedre rammer for tusindvis af mennesker, der bor i almene boliger. Og sammen med afskaffelsen af fattigdomsydelserne vil renoveringen give nogle af vores mest udsatte medborgere bedre levevilkår og dermed styrke integrationen, siger ministeren. Han understreger samtidig, at renoveringen vil kunne reducere energiforbruget i den almene sektor.

Renoveringen af de almene boliger støttes med midler fra Landsbyggefonden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Forbrugerombudsmanden politianmelder Cult A/S
Next post Regeringen vil bekæmpe ungdomsarbejdsløshed med uddannelse