Motorcyklen skal i garagen – eller forsikres til vinterkørsel

Snart slutter den officielle motorcykelsæson. Hvis du har tænkt dig at lufte motorcyklen i løbet af vinterhalvåret, så husk at supplere din forsikring med tilvalg af vinterkørsel.

Et tørt og solrigt forår, en sløj sommer med våde veje – og så et flot efterår med masser af godt kørevejr. Det må være status for landets motorcyklister, når de ser tilbage på motorcykelsæsonen 2011.

Sæsonen slutter den 30. november, hvor flertallet af motorcyklister sætter motorcyklen i garagen til vinterhalvåret. Men der er også dem, der gerne vil have motorcyklen luftet i løbet af vinteren. De skal blot huske at forsikre sig.

– Forsikringen dækker som udgangspunkt kørsel i perioden 1. marts til 30. november. Herefter risikerer motorcyklister at køre rundt uden forsikringsdækning, hvis ikke de har udvidet forsikringen med vinterkørsel, forklarer konsulent Riccardo Krogh Pescatori fra Forsikringsoplysningen.

Kør efter forholdene
Herudover er det bedste råd til de motorcyklister, der bevæger sig ud på vejen om vinteren, at være ekstra opmærksomme på vejforholdene:

– Det handler i bund og grund om at køre efter forholdene. Dvs. køre agtpågivende, tålmodigt og lidt mere defensivt i vintervejr. Motorcyklen skrider let i glat føre, så gør dig bevidst om vejens tilstand, og kør derefter, siger Riccardo Krogh Pescatori.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post KL vil have en mere international folkeskole
Next post 10-årig pige voldtaget