Avis offentliggør omstridt lydfil

Ekstra Bladet har i dag offentliggjort en lydfil, hvori den tidligere forsvarsminster Søren Gades spindoktor afsløres som kiilde til fortrolige oplysninger.

Lydfilen, der er en optagelse af en telefonsamtale mellem TV2-journalisten Rasmus Tantholdt og nu forhenværende DR-journalist Nils Giversen.

På filen kan man høre de to tale om, hvordan Tantholdt ulovligt fik besked om, at en gruppe af jægersoldater var på vej i krig. Ifølge lydfilen var det Søren Gades daværende spindoktor, Jacob Winther, der lækkede informationer til TV2 om jægersoldaterne.

Forsvaret mente dengang, at lækagen af oplysningerne udgjorde en fare for de danske jægersoldaters liv.

Lækagen fandt, ifølge lydfilen, sted i april 2007 og lige siden har politiet forsøgt at finde frem til hvem lækagen var.

Eksistensen af lydfilen har været kendt længe og både TV2 og DR har i Højesteret fået medhold i, at de ikke kan tvinges til at hjælpe politiet med at opklare, hvem der lækkede oplysningerne om Jægerkorpsets udsendelse. Dermed skulle DR ikke udlevere den kopi af samtalen, som mediegiganten er i besiddelse af.

Fik den anonymt
I dag valgte Ekstra Bladet så, at offentliggøre lydfilen, som avisen ifølge eget udsagn, modtog anonymt i fredags.

Søren Gades tidligere spindoktor, Jacob Winther fastholder at han ikke er manden bag lækagen om danske jægersoldaters udsendelse til Irak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Forsvarsministeren besøgte danske F-16 i Litauen
Next post Tre dræbt og 75 såret i granatangreb i belgisk by