Banedanmark er klar med stormberedskab

Den varslede storm op til den store julefrokost i morgen, fredag den 9. december, har fået Banedanmark til at aktivere sit stormberedskab på Sjælland, hvor risikoen for nedrevne køreledninger er størst. Det oplyser sektionschef i Banedanmark, Helle Bøhl-Møller.

– Vi lytter hele tiden til DMI og indretter os efter deres meldinger, og derfor har vi varslet vores gruppe af Banedanmark-folk på Sjælland, der kan rykke ud og fjerne væltede træer og reparere beskadigede køreledninger, om at de skal sove med støvlerne på i nat og natten til lørdag, siger hun.

Væltede træer og nedrevne køreledninger
Togtrafikken kan blive forstyrret af væltede træer, eller nedrevne køreledninger.

– Vi gør i det daglige en stort forebyggende arbejde for at fjerne og beskære træer langs banen. Men kraftigt storm kan medføre væltede træer på skinnerne, og køreledninger kan blive revet ned, og vi kan desværre ikke på forhånd vide, hvor det sker. Vi sender vores folk ud hurtigst muligt, men der vil gå tid, før trafikken kan genoptages. Derfor må passagerer forberede sig på, at deres togtur kan være mere besværlig end normalt, når det stormer, siger Helle Bøhl-Møller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Ex-guvernør idømt 14 års fængsel for korruption
Next post Ulovlig slagtebus standset i Snedsted