Consol Solcenter Danmark politianmeldt for vildledende reklame

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt Consol Solcenter Danmark for at reklamere med, at de var godkendt af Sikkerhedsstyrelsen -selvom de ikke var det.

Consol Solcenter Danmark reklamerede med at de var godkendt af Sikkerhedsstyrelsen - det var bare ikke tilfældet. Foto:Rolf Larsen.

En erhvervsdrivende må ikke urigtigt reklamere med at være godkendt af en offentlig myndighed. Forbrugerombudsmanden har derfor politianmeldt CSD A/S (Consol Solcenter Danmark) fordi solcenteret har anvendt skilte, der efter Forbrugerombudsmandens opfattelse gav forbrugerne indtryk af, at solcentret var godkendt af Sikkerhedsstyrelsen, selvom det ikke var tilfældet.

Consol Solcenter Danmark er blevet politianmeldt, fordi selskabet på vinduerne af sine solcentre har anvendt et skilt, hvor der i midten stod ”Type 3 UV” og nedenunder stod ”Godkendt af Sikkerhedsstyrelsen”. Men Sikkerhedsstyrelsen godkender ikke solcentre, og derfor klagede styrelsen til Forbrugerombudsmanden i sommeren 2011.

Forbrugerombudsmanden har meddelt selskabet, at han finder, at skiltningen indeholder urigtige, vildledende og urimeligt mangelfulde angivelser i strid med markedsføringslovens bestemmelse om vildledning, jf. lovens § 3.

Forbrugerombudsmanden mener også, at skiltningen er i strid med bekendtgørelse nr. 1084 af 14. september 2007 om urimelig markedsføring i forbrugerforhold, hvorefter en erhvervsdrivende ikke må hævde, at denne er blevet godkendt at en offentlig instans, selvom det ikke er tilfældet.

Consol Solcenter Danmark har til Forbrugerombudsmanden oplyst, at man ved skiltningen blot har ønsket at tilkendegive, at man overholder den standard, der ifølge Sikkerhedsstyrelsen skal anvendes ved ubemandede solcentre, og at man ikke har villet signalere, at der er foretaget en specifik gennemgang af det enkelte solcenter. Standardens tekniske betegnelse er EN 60335- 2-27, men omtales UV Type 3.

Skiltningen er nu nedtaget.

Forbrugerombudsmanden har imidlertid valgt at politianmelde selskabet, da det efter Forbrugerombudsmandens opfattelse er en alvorlig overtrædelse af reglerne, at en erhvervsdrivende reklamerer med at være godkendt af en offentlig myndighed, hvis det ikke er rigtigt. Det er nu op til politiet at foretage den videre efterforskning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post ‘Amagermanden’ opfordrede søn til at begå overfald og plante falske spor
Next post SKAT beslaglagde øllene før festen begyndte