Heste skal have pas fra nytår

Fra 1. januar skal alle heste have et hestepas. Hestepasset er gyldigt hele hestens levetid og skal følge hesten.

Når det nye år ringes ind skal alle heste have et hestepas. Hestepasset er gyldigt hele hestens levetid og skal følge hesten. Når en hest flyttes til og fra udlandet skal den være ledsaget af sit pas. Der kan være krav om at hesten skal have et sundhedsdokument, og hestepasset vil i den forbindelse blive kontrolleret af Fødevarestyrelsen. Føl under seks måneder, der endnu ikke har fået et pas, kan nøjes med at være chipmærket, hvis føllet er sammen med hoppen.

Hvis en hest behandles med visse medicinske stoffer, skal dyrlægen notere det i hestens pas. I nogle tilfælde betyder behandlingen, at hesten ikke kan slagtes og blive til fødevarer.

Alle heste, der skal slagtes, skal ledsages af deres pas, og alle pas bliver kontrolleret af Fødevarestyrelsen, inden kødet kan godkendes til menneskeføde.

Hestepas udstedes af visse avlsorganisationer og Videncentret for Landbrug, Heste. Kontaktoplysninger kan findes på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Der er ikke mulighed for dispensation fra reglerne om pas til alle heste. Eneste undtagelse er for vildtlevende heste i naturreservater.

Hvis der ved en kontrol findes heste uden gyldigt hestepas, kan det udløse bødestraf.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Bisonen vender tilbage til dansk natur
Next post Spilleside politianmeldt for vildledende konkurrence på internettet