Krisen giver mindre affald

Krisen får danskerne til at forbruge mindre, og færre nye fladskærme, åbne samtalekøkkener og bunker af byggeaffald betyder mindre emballage og storskrald i kommunerne.

To nye rapporter fra Miljøministeriet konkluderer, at der er et markant fald i mængden af affald og forbruget af emballage fra 2008 til 2009.

– Vi kan se i affaldsstatistikken, at der på grund af den økonomiske krise bliver produceret mindre skrald, men derfor må vi ikke tro, at opgaven med at mindske danskernes affaldsbunker er løst. Vi skal fortsætte arbejdet med at begrænse mængderne af emballage og skrald mest muligt, siger miljøminister Ida Auken.

Ambitiøst mål i hus før tid
Det er lykkedes kommunerne at indfri målsætningerne for genanvendelse og deponering af affald før tid.

Det oprindelige mål var 65 procents genanvendelse af affald i 2012, men det er allerede opnået i 2009, hvor Danmark genanvender rundt regnet 69 procent af den totale mængde affald.

– Det er et rigtig flot resultat. Nu gælder det om, at kommunerne i fremtiden holder samme, flotte niveau. Og står det til mig, skal vi endnu højere op, siger Ida Auken.

Den nye rapport viser, at 2012-målet for mængden af affald, der må deponeres, blev nået allerede i 2009, hvor kun 6 procent af Danmarks affald blev deponeret.

– Vi skal undgå at smide gode, brugbare ressourcer på lossepladsen, hvis de kan bruges andre steder. Det er en forældet tankegang, at vi bare skal bruge og smide væk. Vi skal meget hellere genanvende eller energiudnytte vores bunker af affald, siger miljøminister Ida Auken.

Statistikken viser desuden, at kommunerne for første gang nogensinde har nået målet for mindst 25 procent genanvendelse af storskrald.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Projekt skal gøre ufaglærte til faglærte på rekordtid
Next post Václav Havel er død