Ole Sohn prioriterer billigere mobilpriser

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn deltager i dag i møde i EU’s ministerråd om blandt andet Kommissionens forslag om billigere priser for mobiltelefoni og mobilt internet.

Fra 1. januar 2012 overtager Danmark EU-formandskabet efter Polen. Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn skal lede forhandlingerne på en række vigtige sager, som skal bidrage til at styrke det indre marked og vækst i EU. På rådsmødet vil Ole Sohn præsentere det danske EU-formandskabsprogram på it- og teleområdet.

– Min ambition er, at vi under det danske EU-formandskab opnår en aftale, som sikrer forbrugerne markant lavere priser på mobiltelefoni og bidrager til, at erhvervslivet får de bedste muligheder for at skabe vækst på tværs af landegrænser inden for det indre marked, siger erhvervs- og vækstminister Ole Sohn.

Den vigtigste sag på rådsmødedagsordenen er Kommissionens roamingforslag om lavere mobilpriser for tale, sms og data på mobiltelefonen, når vi rejser i Europa.

Den nuværende regulering udløber under det danske EU-formandskab. Danmark skal derfor stå i spidsen for forhandlingerne, der skal sikre, at forbrugerne fortsat beskyttes mod høje priser fra den 1. juli 2012.

Det overordnede tema for EU-formandskabet på it- og teleområdet er at fremme et dynamisk digitalt, indre marked. Ud over roamingforslaget skal der forhandles initiativer om øget genanvendelse af offentlige, digitale data, et EU-støtteprogram til IKT-infrastrukturer og et styrket mandat for Europas IT-sikkerhedsagentur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Fandt 5.000 breve i kælderrum
Next post Mærker skal advare børn og gravide mod koffein-drikke