Spilleside politianmeldt for vildledende konkurrence på internettet

En jordomrejse og et skrabelod med mulighed for den store gevinst var nogle af de præmier, man kunne vinde i en konkurrence udbudt af spillesiden Lotto24 ApS. Det fremgik bare ikke ligeså tydeligt, at deltagere samtidig indgik en aftale om betalt medlemskab af Lotto24. Det betyder nu en politianmeldelse fra Forbrugerombudsmanden for vildledning.

Der er mange konkurrencer på nettet, og det kan betale sig at være kritisk og også læse det med småt, hvis man vil undgå overraskelser som fx løbende medlemskab mod betaling.

Det er den foreløbige konklusion efter, at Forbrugerombudsmanden modtog en klage over Lotto24 ApS’ konkurrence på nettet. Klagen har ført til, at Forbrugerombudsmanden har politianmeldt selskabet for ikke at oplyse tydeligt nok, at deltagelse i konkurrencen reelt betød, at man indgik aftale om et abonnement med løbende betalinger.

Ved deltagelse i konkurrencen blev forbrugerne bedt om at angive deres kortoplysninger til brug for betaling af 5 kr. for et ”gratis” skrabelod til en værdi af 10 kr. Men oplysningerne skulle imidlertid også bruges til betaling af det løbende medlemskab af Lotto24.dk efter prøveperiodens udløb.

Oplysningen om, at medlemskabet automatisk blev fornyet til fuld pris efter prøveperiodens udløb blev givet ved et link til betingelserne og til allersidst i konkurrencen, efter at ordet ”gratis” flere gange var blevet fremhævet i teksten.

Det er derfor Forbrugerombudsmandens opfattelse, at forholdet omkring aftaleindgåelsen er uklart og præsenteres på en uhensigtsmæssig måde. Formålet med konkurrencen er efter Forbrugerombudsmandens opfattelse at formå forbrugere til at afgive deres kortoplysninger og indgå aftaler om et medlemskab med Lotto24 ApS, som de ellers ikke ville have indgået, hvis de havde været klar over sagens rette sammenhæng.

På den baggrund finder Forbrugerombudsmanden, at markedsføringen er i strid med vildledningsforbuddet i markedsføringslovens § 3.

Det er nu op til politiet at foretage den videre efterforskning.

Lotto24 refunderer utilfredse kunder
Selv om Lotto24 ikke er enig i Forbrugerombudsmandens vurdering, har selskabet alligevel valgt at refundere klageren beløbet for medlemskabet.

Selskabet har desuden meddelt, at hvis det bliver kontaktet af andre medlemmer, der føler sig vildledt af konkurrencen, vil disse medlemmer også få refunderet medlemskontingentet, selvom selskabet ikke mener at være forpligtet hertil.

Lotto24 ApS har siden 18. april 2011 udbudt konkurrencen på nettet, hvor forbrugere havde chancen for at vinde en jordomrejse med lommepenge til en værdi på i alt 25.000 kr. Derudover fik alle deltagere ”gratis” et skrabelod med topgevinst op til 100.000 kroner, et konkurrencebevis og et nyhedsbrev fra gratissiden Lotto24.dk.
Det skal du være opmærksom på, hvis du deltager i konkurrencer på internettet

Forbrugerombudsmanden modtaget mange henvendelser fra forbrugere, der, efter at have deltaget i en konkurrence, uforvarende får tilsendt opkrævninger for abonnementer, bliver kontaktet af virksomheder, de aldrig har hørt om osv.

Derfor har Forbrugerombudsmanden lavet en række råd til, hvad man skal være opmærksom på, når man deltager i konkurrencer på internettet. Bl.a. er det en god ide at læse betingelserne godt igennem, før man deltager – og man skal være varsom med at give sine kortoplysninger videre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Heste skal have pas fra nytår
Next post Flere unge er hjemløse