Stadig problemer med dyrevelfærden på minkfarme

Fødevareministeren kalder det for “uacceptabelt” at der stadig er skadede mink på danske minkfarme.

Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold har i efteråret 2011 gennemført en kontrolkampagne på 57 udvalgte minkfarme. På 24 af de 57 farme var der problemer med håndteringen af syge og tilskadekomne mink.

Kontrolkampagnen viste, at der stadig er problemer med dyrevelfærden i minkfarmene, der var udvalgt, fordi de tidligere har modtaget sanktioner fra Fødevarestyrelsens kontrollanter i perioden 2008-2010.

Fødevareminister Mette Gjerskov har på den baggrund besluttet at fastholde et ekstraordinært højt kontroltryk på de danske minkfarme i 2012.

– Det er uacceptabelt, at vi stadig finder mink, der ikke er behandlet ordentligt, når de er kommet til skade, og branchen er nødt til at gøre det bedre. Jeg prioriterer dyrevelfærd meget højt og fastholder derfor et ekstraordinært højt fokus i den offentlige kontrol næste år, understreger fødevareminister Mette Gjerskov.

Sideløbende med den offentlige kontrol vil der være er mulighed for at køre målrettede kontrolkampagner.

– Vi sætter også fokus på uddannelse og rådgivning med to nye initiativer, som jeg håber, vil hjælpe branchen med at komme problemet til livs. Som noget helt nyt stiller vi fra nytår krav om uddannelse og efteruddannelse for samtlige minkavlere og deres ansatte. Og siden april har der været krav om obligatorisk dyrlægerådgivning om dyresundhed og dyrevelfærd. Det betyder, at hver minkfarm får rådgivende besøg af en praktiserende dyrlæge 4-6 gange årligt, siger Mette Gjerskov.

Kravene om uddannelse og efteruddannelse træder i kraft den 1. januar 2012.

One thought on “Stadig problemer med dyrevelfærden på minkfarme

  1. Og man kan spørge sig selv om, hvorfor disse mink i det hele taget er syge og tilskadekomne?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Røveridømt flugtfange anholdt
Next post Sådan sikrer du din smartphone