USA: Lydovervågning afslører hvorfra skud er affyret

I USA har politiet taget lyd-sensorer i brug for at fange skydegale forbrydere.

Systemet, der i USA kaldes “ShotSpotter”, lyder som noget fra en Sci-Fi film. Ved hjælp af mikrofoner placeret rundt omkring på bygninger og master, kan politiet ved hjælp af GPS lynhurtigt plotte ind, hvorfra skuddet blev affyret -uden at en eneste betjent endnu har været på gerningsstedet.

Systemet sender nemlig automatisk en analyse af skuddet til politiet, der så kan sende betjente ud til det sted, hvor “ShotSpotter” mener skuddet er affyret fra.

Meget præcist
“ShotSpotter” kan beregne affyringsstedet meget præcist – helt ned til mellem 3 og 5 meter. Der er rapporteret om endnu mere præcise angivelser – helt ned til 1,5 meter.

Ifølge den amerikanske tv-station Fox News, kan “ShotSpotter” også afsløre hvilken kaliber og type af våben der er blevet brugt, ligesom den også kan høre forskel på fx fyrværkeri og andre eksplosioner.

60 byer har taget systemet i brug
60 byer over hele USA har taget “ShotSpotter”-systemet i brug. Blandt den er Long Island i New York, San Francisco i Californien, Flint i Michigan og Youngstown i staten Ohio.

Der arbejdes på at udvidde mulighederne i systemet og en af mulighederne kan blive at tilkoble videoovervågning. Med et videokamera tilboblet, kan kameraet optage på det formodede affyringssted såsnart “ShotSpotter” har beregnet hvor det er og dermed have en chance for at filme gerningsmanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post To skyderier i Københavnsområdet i nat
Next post Studerende tester algedyrkning på taget