Besøgsrekord på Glyptoteket

Over 400.000 gæster valgte i 2011 at besøge Ny Carlsberg Glyptotek. Det er det højeste antal i museets historie.

I december rundede Glyptoteket 400.000 gæster. Det er det højeste besøgstal, siden brygger Carl Jacobsen åbnede museet i 1897. I forhold til 2010 er stigningen på 15 procent eller mere end 50.000 gæster, og i forhold til 2009 er det en stigning på hele 60 procent. Det vil sige over 150.000 flere gæster på to år.

Glyptotekets direktør Flemming Friborg mener, at der er flere grunde til stigningen i besøgstal:

– Vi oplever i høj grad et boom i interessen for kunst og kulturhistorie. Museets faste samling af 6000 års kunst tiltrækker mange danske og udenlandske besøgende. De seneste års udstillinger med fokus på dialog mellem samtidskunsten og de historiske værker har også været meget populære hos publikum. Men i 2011 er der ingen tvivl om, at det store trækplaster har været udstillingen ’Gauguin & Polynesien’, fortæller han.

’Gauguin & Polynesien – et flygtigt paradis’ åbnede den 24. september og løb året ud. Den viste mere end 50 af Paul Gauguins berømte motiver fra Tahiti og Marquesas-øerne. Oktober måned 2011 blev den mest besøgte i museets historie med over 54.000 gæster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Historisk få juleindbrud på Vestegnen
Next post Husk det Røde Kort til vinterferien