Danmark digitaliseres med stormskridt

Antallet af brugere og dokumenter i danskernes digitale postboks, e-Boks, vokser forsat meget hurtigt.

Opgørelsen af 2011 viser, at ½ million flere danskere får post i e-Boks, samtidig med at antallet af dokumenter er steget med 17%. Udviklingen viser, at danskerne tager digitaliseringen til sig, og at virksomheder og institutioner er i færd med at hente de gevinster, digitaliseringen tilbyder dem.

I 2011 leverede e-Boks 187 millioner dokumenter. Det er 27 millioner flere dokumenter end i 2010. I 2010 distribuerede e-Boks digital post til lige under 3 millioner danskere. Ved udgangen af 2011 er brugertallet vokset til knap 3,5 millioner, en stigning på mere end 18%.

– Vi har nu opgjort vores totale distribution i 2011 til 187 millioner dokumenter. Vi er meget tilfredse, og kan konstatere, at væksten dels skyldes, at ½ million flere danskere nu får post og samler alt i e-Boks, og at de virksomheder og institutioner, der distribuerer deres breve gennem os, har valgt at skrue op for digitaliseringen, siger Henrik Andersen, administrerende direktør i e-Boks.

Antallet af danskere med en e-Boks er næsten fordoblet siden 2008. Hver måned opretter omkring 40.000 personer en e-Boks. Der gør e-Boks til et af lokomotiverne i digitaliseringen af Danmark, og indikerer at den infrastruktur e-Boks stiller til rådighed har stor værdi for både almindelige danskere og for de tusindvis af danske virksomheder, der kommunikerer via e-Boks.

– Den brugerudvikling, vi ser, vidner om, at danskerne på ingen måde frygter digitaliseringen. Tværtimod ser vi, at efterspørgslen går op. Antallet af brugere som ønsker, at flere virksomheder benytter e-Boks er stigende. Samtidig oplever vi, at kravet om mobilitet er meget udtalt. Man vil have besked, uanset hvor man er. e-Boks app er blevet downloadet mere end 160.000 gange den første måned efter lanceringen, siger Henrik Andersen.

Den øgede mængde af dokumenter, der gik gennem e-Boks i 2011 samt væksten i det samlede antal af danskere med en e-Boks havde også en positiv miljøeffekt, idet 3.135 ton papir blev sparet. En af de mest populære dokumenttyper er lønsedler. Hver måned sendes der flere end 2 millioner lønsedler ud til danskerne via e-Boks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Handel på nettet steg 16 procent i 2011
Next post Uffe Ellemann-Jensen stopper som formand for Det Udenrigspolitiske Selskab