Dansk diplomat får toppost i FN

FNs generalsekretær udpegede i går den danske diplomat Anne-Birgitte Albrectsen til vice-eksekutivdirektør i FNs Befolkningsfond (UNFPA).

Anne-Birgitte Albrechtsen bliver dermed den højst placerede dansker i FN-systemet – og ansvarlig for den daglige operationelle drift af en af FNs største fonde.

I dag er Anne-Birgitte Albrectsen centerchef for Udenrigsministeriets Ressourcecenter og har tidligere arbejdet bl.a. som kontorchef i UMs humanitære kontor, som regionalchef for UNFPA i Tyrkiet og Kaukasus og som kabinetschef i FNs udviklingsprogram (UNDP).

Tillidserklæring
– Jeg lægger stor vægt på, at Danmark gør alt, hvad vi kan for at styrke FN. Derfor er jeg glad for, at en af vores stærkeste diplomater nu får en toppost i FN. Med indsatser i over 150 lande og et samlet årligt budget på godt 5 mia. kr. er udnævnelsen en betydelig tillidserklæring til Danmarks evne til at stille med højt kvalificerede kandidater til internationale stillinger og naturligvis til Anne-Birgitte Albrectsen personligt, siger udenrigsminister Villy Søvndal.

Også udviklingsministeren er glad for udnævnelsen:

– Der ligger en klar linje fra Danmarks indsats for fattigdomsbekæmpelse og fremme af kvinders rettigheder og reproduktive sundhed til udnævnelsen af Anne-Birgitte Albrectsen til posten som vice-eksekutivdirektør i UNFPA, siger udviklingsminister Christian Friis Bach.

UNFPA, der har sit hovedkvarter i New York (USA), er FNs centrale fond for familieplanlægning og reproduktiv sundhed, især i udviklingslandene, og har stigende fokus på bekæmpelse af HIV/AIDS, og støtte til gravide og fødende. UNFPA blev etableret i 1969 som en del af FNs Udviklingsprogram, UNDP, og fik i 1972 status som selvstændigt organ inden for FN-systemet med FNs generalforsamling som sin øverste autoritet.

Anne-Birgitte Albrectsen er uddannet jurist, hun 44 år og gift med 2 børn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Krydstogtskib kæntret i Middelhavet
Next post Handel på nettet steg 16 procent i 2011