Danske soldater til Sydsudan

12 danske officerer skal fra på søndag støtte FN-missionen i Sydsudan. De skal hjælpe regeringen i et af verdens yngste lande med en god start og et skub i den rigtige retning.

Den 9. juli 2011 blev Sydsudan oprettet og er dermed det yngste land i verden. Oprettelsen var var resultatet af en seks år lang fredsproces, der begyndte med en fredsaftale i 2005 mellem regeringen i Sudan og Sudan People’s Liberation Movement og satte punktum for en mere end 20 år lang borgerkrig.

Fredsprocessen blev overvåget af FN’s mission i Sudan (UNMIS). Da Sydsudan sidste sommer blev selvstændigt, sluttede
UNMIS og i stedet startede UMISS (FN’s Mission i Sydsudan).

Formålet med FN-missionen er at sikre fred og sikkerhed samt at støtte den sydsudanesiske regering, så den har de bedste muligheder for at opbygge og udvikle det nye land.

De danske officerer Det kan være indenfor områder som administration, infrastruktur, demobilisering med mere. Det er en kompliceret opgave i et nyt land, hvor stammestrukturen i sig selv kan være med til at påvirke processen.

Ti af de danske officerer skal arbejde i hovedkvarteret i Juba og være en del af FNs stab. De skal bo i et nybygget lejet hus. De to sidste soldater, der er forbindelsesofficerer, kommer til at arbejde og bo i de forskellige FN-lejre rundt om i landet afhængig af, hvilke opgaver de skal løse.

Udfordringen for FN missionen er at støtte statsdannelsen med alt, hvad det indebærer, herudnder administration, infrastruktur, demobilisering med mere.

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Nu kan virksomheder også sige “Nej tak til reklamer”
Next post Evaluering af de praktiske/musiske fag i folkeskolen