Husk det Røde Kort til vinterferien

Det Røde Kort er guld værd, hvis du kører i bil på skiferie. Men du er kun med i ordningen, hvis du har en kaskoforsikring på bilen. Har du blot en ansvarsforsikring, bør du som minimum købe et abonnement, der sikrer dig vejhjælp i udlandet, lyder rådet fra Forsikringsoplysningen.

Arkiv foto: Danfax.dk

Snart går skolebørnene på vinterferie, og så vil tusindvis af danskere køre nordpå til fjeldene i Sverige og Norge eller sydpå til alperne for at stå på ski. Og hvis man er tilhænger af kør-selv-konceptet og pakker familie og ski i bilen, så er det en fordel at være omfattet af Rødt Kort-ordningen.

– Skulle du blive ramt af uheld, så er hjælpen ikke langt væk, hvis du er med i Rødt Kort-ordningen. Men det kræver, at du har kaskoforsikret din bil. Så kan du få assistance i udlandet gennem SOS International. Du kontakter dem, og så kan de kan hjælpe dig med vejhjælp på stedet, hjælp til bugsering til nærmeste værksted, hjælp til at komme videre med en lejebil og meget andet, siger Riccardo Krogh Pescatori, konsulent i Forsikringsoplysningen.

Har du ikke en kaskoforsikring til din bil, er du anderledes stillet:

– Hvis du har fravalgt kaskoforsikringen, så har du også fravalgt Rødt Kort-ordningen. Så bør du som minimum købe et abonnement, der sikrer dig vejhjælp i udlandet, siger Riccardo Krogh Pescatori.

Tal fra SOS International viser, at fire ud af fem henvendelser til SOS Internationals alarmcentral kommer fra en bilist, der er ramt af motorskade eller andre mekaniske problemer. Derfor er det altid en god idé at sørge for, at alt fra dæktryk til oliestand er tjekket efter, inden bilen pakkes med familie og skiudstyr.

Forsikringsoplysningen anbefaler også, at man har vinterdæk på bilen, inden man kører til alperne eller fjeldene. Og så bør man altid medbringe et sæt snekæder til bilen:

– Hvis du ankommer midt i et større snefald eller umiddelbart efter, så ved vi, at politiet står klar i mange dale fx i Italien og Frankrig og kontrollerer, at alle bilister monterer snekæder. Ellers får de ikke lov til at køre op til selve skisportsstedet. Derfor er det en god idé at have et sæt snekæder med hjemmefra, så man er på den sikre side, siger Riccardo Krogh Pescatori.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Besøgsrekord på Glyptoteket
Next post Dansk flådefartøj undsætter 14 gidsler