Metal-formand ny S-leder i Sverige

Det bliver formanden for Metals svenske søsterorganisation IF Metall, Stefan Löfven, der overtager ledelsen af Socialdemokraterna i Sverige.

– En meget dygtig og arbejdsom mand.

Sådan karakteriserer Dansk Metals forbundsformand, Thorkild E. Jensen, sin svenske kollega, Stefan Löfven, der står til at blive ny formand for de svenske socialdemokrater.

– Han er utrolig vellidt i det internationale faglige arbejde, hvor jeg ofte har arbejdet sammen med ham. Han er god til at få selv svære problemer løst, og har en meget demokratisk tilgang, forklarer Thorkild E. Jensen, der mener, at det er “et scoop for Sverige og for de svenske socialdemokrater at få Löfven som formand”.

Thorkild E. Jensen forventer, at Löfven vil fastholde fokus på at have produktion i Sverige:

– Ligesom vi i Dansk Metal kæmper for produktion i Danmark, så har Löfven også et meget klart blik for, hvor vigtigt det er for et land som Sverige, at produktion, udvikling og forskning går hånd i hånd, siger Thorkild E. Jensen.

Stefan Löfven er 54 år og uddannet svejser. Han blev faglig aktiv allerede i begyndelsen af 1980’erne, og han har siden varetaget flere poster i metalarbejderforbundet IF Metall, inden han blev forbundsformand i 2005.
Det er første gang, de svenske Socialdemokraterna henter en formand indenfor fagbevægelsens rækker.

Löfven afløser Håkan Juholt, der trådte tilbage i weekenden. Da han ikke sidder ikke i den svenske Riksdag, ventes det, at partiet udpeger det mangeårige riksdagsmedlem Sven-Erik Österberg til ny leder for socialdemokraternes riksdagsgruppe. Sammen skal de to udgøre partiets nye lederduo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post 19-årig sigtet for Dankort-bedrageri
Next post Rigspolitiet frifundet i COP15-sag om hviletidsoverskridelser