Statsministeren på visit i Afghanistan

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har besøgt danske soldater og civile rådgivere i Afghanistan. Her har hun også haft lejlighed til at mødes med civile og militære nøglepersoner fra Danmark og det internationale samfund.

I dag besøgte statsministeren soldaterne i Camp Bastion og polititræningscenteret i Lashkar Gah, ligesom hun mødtes med Helmands provinsguvernør Mangal. Endvidere besøgte statsministeren soldaterne i Price-lejren og patruljebasen Hazrat. Statsministeren mødtes også med den britiske chef for Task Force Helmand, Patrick Sanders.

– Det er glædeligt at se resultaterne af den meget store indsats, som danske soldater og civile rådgivere gennem mange år har ydet i Afghanistan sammen med det internationale samfund, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt og fortsætter:

– Der er fortsat mange udfordringer i Afghanistan, men det internationale samfund arbejder målrettet hen imod, at afghanerne med udgangen af 2014 vil kunne overtage ansvaret for sikkerheden i hele landet. Derfor er Danmark også i gang med at omstille sit bidrag fra kamp til træning i overensstemmelse med Helmand Plan 2011-12, som et bredt flertal i Folketinget står bag.

Respekt om Danmark
Statsministeren er stolt over indsatsen i Afghanistan:

– Vi kan alle være stolte over den flotte indsats, som så mange danske kvinder og mænd yder og har ydet. De har ved deres dedikerede måde at løse opgaverne på skabt international anerkendelse og respekt om Danmark og Danmarks evne til at kunne løfte sin del af det internationale ansvar.

– Jeg er meget glad for, at jeg får mulighed for personligt at give udtryk for vores anerkendelse af den store indsats, de udsendte soldater og civile rådgivere yder, slutter Helle Thorning-Schmidt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Stop for fosfor i søer
Next post Fodboldtossen slipper med 250.000 kroner