Hackere stjæler fra netbank-kunder

Hackere har stjålet penge fra netbank kunder hos Danske Bank.

I otte tilfælde har kunder i Danske Bank i de seneste dage været udsat for misbrug i netbanken.

Via såkaldt malware (et lille program -red.), som brugerne uforvarende er kommet til at installere på deres computere, har it-kriminelle haft mulighed for at udføre det, der med et teknisk udtryk kaldes ”real time phishing”. Misbruget har fundet sted, mens kunderne har været logget ind i deres netbank.

Det har i de konkrete tilfælde givet de it-kriminelle adgang til bruger-id, adgangskode og en nøgle fra NemID-nøglekortet, som de har kunnet bruge til at overføre penge til udlandet.

Sagerne er overdraget til politiet, og kunderne holdes i alle tilfælde skadesløse. I alt har der været tale om misbrug for knap 700.000 kr.

Hos Nets – der står bag firmaet DanID, som har udviklet og udbyder NemID, understreger man, at det seneste angreb fra it-kriminelle ikke ændrer ved den generelle sikkerhed bag NemID, og man kan trygt anvende sin netbank, som man plejer.

Man vil nu, sammen med bankerne, nøje analysere angrebet og vurdere, hvilke tiltag der kan iværksættes for at forebygge denne form for svindel.

Læs også: Sådan sikrer du din netbank mod hacker-angreb

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Bøde til mobilselskabet 3
Next post Sådan sikrer du din netbank mod hacker-angreb